Foto: Sandvik Coromant.

Nov 27, 2019

Hylsa för CoroChuck® 930 maximerar utdragssäkerheten


Ny Sandvik Coromant-hylsa med mekanisk låsning.

Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant har introducerat en ny hylsa för den hydrauliska precisionschucken CoroChuck® 930. Den nya hylsan är utformad för att passa Weldon-skaft och har mekanisk låsning som förebygger att verktyg dras ut eller rör sig vid tillverkning av dyra komponenter och/eller bearbetning med mer komplicerade skärdata.

”Att kunna vara 100 % säker på noll utdragning för Weldon-skaft vid produktion av delar som genererar högt värde, som flygplansskrov och motorkomponenter, är av högsta vikt inom denna konkurrensutsatta bransch”, säger Mats Backman

Global Product Manager vid Sandvik Coromant. ”Produktionstekniker och chefer har ständiga krav på sig att minimera kassationsgraden och maximera lönsamheten. Det är dessa tankar som har drivit utvecklingen av den nya hylsan.”

Den mekaniska låsningen agerar mellan hylsa och chuck samt och hylsa och skaft. Om man kan lita på att man kan undvika utdragna verktyg när både hylsan och chucken är låsta, kan man öka produktiviteten i tunga applikationer. Andra fördelar är bland annat enkel uppsättning i CoroChuck 930-chuckar, både slanka versioner och HD-versioner, medan rundgångsnoggrannheten säkerställs med cylindrisk fastspänning av Weldon-skaft. Dessutom ger skärvätsketillförsel igenom hylsan säker och tillförlitlig skärvätsketillförsel till verktyget.

Sammanfattningsvis är den här nya lösningen en fördel för alla verkstäder som behöver problemfri bearbetning i tunga applikationer. Ingen utdragning eller rörelse av verktygen skyddar mot den potentiellt höga kostnaden för att behöva omarbeta eller kassera en dyr komponent. Utdragna verktyg ändrar verktygets ställängd mitt i ingreppet, vilket leder till detaljer med felaktiga dimensioner eller kraschmärken.

I ett kundexempel som visar de potentiella fördelarna användes CoroChuck 930 (med den nya hylsan) i en fräsoperation i en flerfunktionsmaskin. Målet var att producera en extruderskruv i 42CrMo4-legeringsstål. Med ett spindelvarvtal på 3220 varv/min, matningshastighet på 1500 mm/min (590 tum/min), axiellt (nominellt) skärdjup på 10 mm (0,394 tum) och radiellt skärdjup på 20 mm (0,787 tum) genererade den mekaniska låsningen en stabil process utan utdragna verktyg. Dessutom ökade produktiviteten tack vare en längre verktygslivslängd.

Hylsorna finns för de vanligaste Weldon-skaftstorlekarna. Monteringsverktyg och ankarskruvar finns som tillbehör.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    230