Johannes Gustafsson, Andreas Gustafsson, Stefan Knutsson och Magnus Gustafsson. Foto: Joakim Leihed.

Apr 8, 2021

HygapGruppen plockar vd från Thule


Han blir vd för senaste verkstadsförvärvet i Värnamo.

HygapGruppens styrelse har utsett Stefan Knutsson till ny vd i det senaste företagsförvärvet Finnvedens Smide AB i Värnamo. Stefan efterträder grundaren och tidigare vd:n Jan Paulsson som lämnade bolaget i januari 2021.

-HygapGruppen befinner sig en starkt expansiv fas och letar hela tiden möjligheter till att bredda produkt- och serviceportföljen. Med Finnvedens Smide fick vi möjlighet att ge en än bredare service till våra kunder. Bolaget hade dessutom en stark ställning i GGVV-regionen med en trogen kundbas där det finns stor potential att växa vidare. Stefan har en lång bakgrund inom tillverkande industri med ledaregenskaper inom flera områden där han påvisat ett starkt driv att utmana och möjliggöra expansion och utveckling säger Andreas Gustafsson, Koncernchef för HygapGruppen.

Stefan Knutsson har sedan 2011 arbetat på Fritidsbolaget Thule där han haft flera nyckelroller i den expansion som Thule genomgått. Stefan har verkat inom flera områden såsom Supply Chain, Inköp, Logistik och Produktion där de senaste fem åren inneburit ledande befattningar som logistikchef och produktionschef på bolagets site i Hillerstorp.

-Jag är både stolt och glad över att få ta över som vd på Finnvedens Smide med de utmaningar som det medför. Finnvedens Smide är ett oerhört starkt och uppskattat bolagsnamn i regionen som jag ser fram emot att få förvalta och utveckla, säger Stefan Knutsson. Bolaget bygger sin framgång de senaste 30 åren på en oerhört stark och kompetent personalstyrka där flera olika områden av plåtförädling skapar kundunika lösningar på ett imponerande sätt – att tillsammans med personalen få med Finnvedens Smide in i framtiden är något jag sett framemot i flera månader nu.

Stefan tillträdde sin post den 1 april och kommer att sitta på Finnvedens Smides produktionsanläggning i Värnamo.

HygapGruppen består av Hygap, HA-Svets och Finnvedens Smide där huvudfokus ligger på laserskärning i både plåt och rör, skärande bearbetning, kantpressning, svetsning och byggnadssmide. HygapGruppen har cirka 50 medarbetare och ägs och drivs idag utav Andreas, Johannes och Magnus Gustafsson. Större områden för bolaget är tyngre fordon, medicinteknik, verkstadsbolag och byggnad, där kunderna främst finns inom Europa. Gruppen exporterar även en viss mängd detaljer till USA. 

www.hygap.se

www.finnvedenssmide.com

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT