Hydro Extrusion

Foto: Hydro Extrusion.

Mar 25, 2020

Hydro först ut bland svenska aluminiumproducenter


Hydros aluminiumanläggningar i Sverige är nu certifierade enligt ASI Performance Standard.Certifieringen från Aluminium Stewardship Initiative (ASI) innebär ansvarsfull produktion, inköp och handhavande av aluminium och innefattar strängpressnings- och tillverkningsverksamheten vid Hydros anläggningar i Finspång och Vetlanda. Dessutom har Hydros omsmältverk i Sjunnen, där företaget smälter om aluminium till nya produkter, uppnått certifiering enligt ASI Performance Standard.

-Vi är det första strängpressningsföretaget i Sverige som erhåller ASI-certifiering, och detta är en positiv feedback till våra anställda på varje enhet. Det är också en viktig försäkran till våra kunder som vill ha hållbara material som aluminium från företag som gör affärer på rätt sätt, säger VD Jonas Bjuhr i Hydro Extrusion Sweden AB.

Hydro Extrusion i Sverige tillverkar och marknadsför strängpressade aluminiumprofiler och erbjuder ytbehandling och bearbetning för att förvandla profilerna till lösningar som uppfyller kundens specifikationer inom transport, bilindustri, byggteknik och bygg- och anläggningsindustrin.

Som helhet sysselsätter Hydro mer än 1 000 anställda i Sverige.

Att göra affärer på rätt sätt
-Jag vill gratulera våra team i Sverige till ett väl utfört jobb. Vi har riktat all vår verksamhet mot ASI-certifieringen, att göra affärer på rätt sätt är det som vårt företag handlar om, säger Egil Hogna som leder Hydros affärsområde Extruded Solutions globalt.

Extruded Solutions är det största affärsområdet i Hydro med 22 000 anställda i 40 länder. Det levererar skräddarsydda aluminiumkomponenter och lösningar till alla industrier, från fordon till byggnad och konstruktion, elektronik, offshore och marin.

Affärsområdet har mer än 30 000 kunder över hela världen.

Om Hydro
Hydro är ett helt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder som kombinerar lokal expertis, räckvidd över världen och oöverträffad kapacitet inom FoU. Förutom produktion av primär aluminium, valsade och strängpressade produkter och återvinning, extraherar Hydro bauxit, förädlar aluminiumoxid och genererar energi, till att vara det enda 360 ° -företaget i den globala aluminiumindustrin. Företaget har sitt huvudkontor i Oslo.

Om ASI
ASI är en global och ideell flerpartsorganisation som tillhandahåller standarder och certfieringar och som arbetar för att maximera aluminiumets bidrag till ett hållbart samhälle. ASI:s Performance Standard definierar principer och kriterier för miljö, socialt ansvar och styrning/affärsetik, med syfte att adressera hållbarhetsfrågor i värdekedjan för aluminium. För detta ändamål lanserade ASI sin Performance Standard och Chain of Custody Standard i december 2017.

ASILoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT