Foto: Hydro.

May 26, 2020

Hydro Extrusion Sweden varslar i Vetlanda och Finspång


105 medarbetare varslas om uppsägning till följd av den rådande coronakrisen.

Covid-19 slår hårt och brett mot den globala industrin, vilket gör att Hydro Extrusion Sweden måste vidta åtgärder. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den rådande coronakrisen påverkar världens alla ekonomier och framförallt den globala industrin. Krisen påverkar i synnerhet tillverkningsindustrin genom hela produktionskedjan, från råmaterial till färdig produkt.

Aluminium ett nyckelmaterial i många branscher

Aluminium är ett nyckelmaterial i de flesta branscher idag, vilket gör att krisen även påverkar Hydro Extrusion Sweden, en del av den globala Hydro-koncernen.

En minskad orderingång till följd av covid-19 i kombination med en långsam återhämtning gör att Hydro Extrusion Sweden nu måste vidta åtgärder. Medarbetare vid Hydros produktionsanläggningar i Vetlanda och Finspång fick information om varslet under måndagen.

-Först och främst är det mycket beklagligt för våra kompetenta och duktiga medarbetare. Det här är inte ett beslut man vill ta och inte heller ett besked man vill ge till sina kollegor. Coronakrisen påverkar alla led inom den globala industrin på ett negativt sätt. Krisen påverkar dessvärre också Hydro Extrusion Sweden, då aluminium är ett centralt material i många branscher, säger Jonas Bjuhr, VD på Hydro Extrusion Sweden AB.

Stöttar personalen

Grunden till varslet är det svåra marknadsläget och en förväntad långsam återhämtning. Just nu vet ingen när världen öppnar upp igen eller när industrin kan rulla på som vanligt. För att fortsättningsvis vara konkurrenskraftiga har Hydro Extrusion Sweden kommit till en punkt där företaget tvingas varsla om uppsägning. Exakt hur många anställda och vilka tjänster som påverkas av den rådande situationen är ännu inte fastställt, då Hydro inväntar kommande fackförhandlingar.

-Läget just nu är att vi får avvakta resultatet från förhandlingarna med facken. Ambitionen är att genomföra förändringen så snart som möjligt men slutgiltig tidsram förhandlas med de fackliga parterna. Vårt fokus ligger på att stötta våra medarbetare under den här processen samt fortsätta att vara en pålitlig leverantör till våra kunder världen över, säger Jonas Bjuhr. 

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT