Hybricon FotoPatrickTrädgårdh

Hybricon. Foto: Patrick Trädgårdh.

May 20, 2019

Förlust för Hybricon


Men elbusstillverkaren gasar vidare med stark produkt och breddad affär.

Periodens rörelseintäkter uppgick till kSEK 2 880 (kSEK 3 499) och periodens resultat uppgick till kSEK -4 641 (kSEK -7 666).

Den affär som Hybricon erhöll i början av året, sex stycken 12-meters elbussar från Skellefteå Buss AB, gick efter överklagan från annan anbudslämnare, till annan leverantör under april månad.

Efter det intensiva arbete vi lagt ned på elbussarnas tekniska prestanda så vet vi också att vi har fungerande elbussar anpassade för vinterklimat att erbjuda marknaden, kommenterar Hybricons vd Johan Suup som också meddelar att bolaget, utöver att marknadsföra egna elbussar, nu letar aktivt bland främst utländska aktörer efter en framtida samarbetspartner - att verka som återförsäljare kan bli ett ytterligare intäktsben för Hybricon.

Under första kvartalet fullföljde Hybricon övertagandet av verksamheten i Seavea Service AB, med avsikt att flytta den befintliga verksamhet till Seavea Services lokaler.

Att vi nu faktiskt också är ett tjänsteföretag är viktigt att påpeka, eftersom det betyder att vi nu kan erbjuda våra kunder en fullskalig service, säger Johan Suup.

Seavea, vars inriktning är fordon och vägutrustning, blir ett utmärkt komplement till vår befintliga verksamhet. Elfordon med tillhörande laddningsstationer är ett snabbt växande segment och
med ett behov av fler aktörer, och i vår nisch för elfordon och laddningsstationer avsedda för vinterklimat ligger vi väl positionerade på denna växande marknad.

Förvärvet av Seavea beräknas också ge ökad produktivitet och lägre fasta kostnader och därmed ökade möjligheter till en uthållig lönsamhet, fortsätter Johan. De lägre kostnaderna kommer bland annat från att vi under våren kommer att slutföra flytten till det förvärvade bolagets lokaler, vilka är bättre anpassade för verksamheten.

Att vi lagt över huvuddelen av produktionen hos vår tillverkare i Tjeckien har också förbättrat kostnadseffektiviteten, vilket kommer att bidra till bolagets stärkare finansiella ställning, säger Johan Suup.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12