Kabe i Tenhult. Foto: Kabe.

Mar 27, 2020

Husvagnstillverkaren KABE stänger produktionen över påsk


Minimerar tillverkningen till enbart redan sålda produkter.

Konsekvenserna av Covid-19 utbrottet påverkar KABE-koncernen och det finns en betydande risk för ekonomisk inverkan på koncernen. Det skriver husvagnstillverkaren i ett pressmeddelande.

Till följd av situationen i övriga Europa och dess påverkan på leverantörsledet kommer produktionen stängas två veckor kring påsk. Produktion sker nu enbart av sedan tidigare kundsålda produkter.  Även en rad övriga åtgärder är  genomförda, bland annat avseende bemanning, framtida produktionsvolymer, finansiering samt inköp.

För att säkerställa att KABE-koncernen står stark i nuvarande omvärldsläge och kan agera utifrån en styrkeposition framgent, har styrelsen beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade utdelningsförslaget till årsstämman den 12 maj 2020 på 2:00 kr per aktie.

På grund av den föränderliga situation som råder är det för tillfället inte möjligt att förutse varaktigheten eller omfattningen av hälsokrisen och därför inte heller dess potentiella inverkan, skriver företaget.
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37