Kai Wärn. Foto: Husqvarna.

Apr 24, 2019

Bra start för Husqvarna


“Året har börjat bra med stark in-försäljning till våra återförsäljare". Ökar i första kvartalet.

Nettoomsättningen uppgick till 13 651 Mkr (12 303), vilket motsvarar en valutajusterad ökning på 4%. Rörelseresultatet uppgick till 1 644 Mkr (1 373), inklusive kostnader hänförliga till omstrukturering om -42 Mkr (0). Positiva valutakurseffekter om 165 Mkr kompenserade inte helt för högre råmaterialkostnader och tullar. Rörelsemarginalen förbättrades till 12,0% (11,2) och till 12,3% (11,2), exklusive kostnader hänförliga till omstrukturering.

“Året har börjat bra med stark in-försäljning till våra återförsäljare," kommenterar Husqvarnas vd och koncernchef, Kai Wärn.

"Sedan vi tillkännagav vår omstrukturering i juli förra året har vi gjort betydande framsteg som bygger på våra grundläggande styrkor. Det är tillfredsställande att se att inledningen på året, både operativt och finansiellt, är helt i enlighet med vår plan. Produktutbudet för säsongen är starkare än någonsin, med innovativa nya lösningar och marknadskoncept. Det exemplifieras av den nya innovativa Husqvarna Automower 435X AWD som framgångsrikt lanserades vid ”Mobile World Congress” i Barcelona under kvartalet."

"Att fortsätta på vår bana av förbättrad lönsamhet samtidigt som vi investerar i lönsamma tillväxtinitiativ är fortfarande högsta prioritet för 2019. Vi kommer att fortsätta att bygga på våra styrkor i prioriterade kundsegment och kategorier som robotgräsklippare, skogsvård och batteridrivna produkter. Samtidigt utvecklas och förbättras digitala tjänster.”
 • Oct 11, 2019

  Säljaren som blev vd

  Reportage Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  323
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  323

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  11