AutomationsCentralens monter på Elmia Produktionsmässor 2018 (ett samarbete mellan Elmia Automation, SAG och Robotdalen). Foto: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.

Mar 7, 2019

Hur ska små och medelstora företag komma i gång med robotiseringen?


Svaret ges på Elmia i Jönköping under Robotkonferensen den 11–12 september.

– Vi har satt samman två dagar som ger maximal nytta för små och medelstora företag, säger Björn Langbeck, industriell expert på Tillväxtverket.

Konkreta exempel, studiebesök och givande seminarier med fokus på små och medelstora företag. På Robotkonferensen visas möjligheterna med dagens robotik genom bland annat föreläsningar och en mini-mässa.

– Små och medelstora företag måste börja ta till sig det här idag för att vara beredda imorgon när det kommer ny teknik. Det går inte att vänta. Därför fokuserar vi på att visa exempel från företag som inte är allt för stora. Vi vill att besökarna ska tänka: Kan de så kan vi, säger Björn Langbeck.

I år är det första gången som Robotkonferensen arrangeras under två dagar. Dag ett bjuder på ett traditionellt konferensprogram medan dag två ger möjlighet för studiebesök eller fördjupningsseminarier på utvalda områden.

– Vi har ett väldigt intressant konferensprogram med bra talare och aktuella teman som smart industri, Robotlyftet och hur du kommer i gång med ditt automationsprojekt. Jag vill även lyfta passet där vi visar bra exempel på automationslösningar från såväl mindre som större tillverkningsföretag, säger Ove Leichsenring, projektledare på Swira.

Robotkonferensen vänder sig till små och medelstora företag som är i startgroparna att börja digitalisera och robotisera verksamheten. Målgruppen är främst personer i företagsledningar, tekniska chefer samt produktionschefer.

– Mitt tips är att ni åker två från företaget för att dela med er av erfarenheter och reflektioner under konferensen. Detta är ett utmärkt tillfälle att få direktkontakt med experter och leverantörer. Mellan seminarierna kommer det att finnas gott om tid att prata med föredragshållare och utställare om specifika frågor, säger Björn Langbeck.

Konferensen anordnas av SWIRA (Swedish Industrial Robot Association) i samarbete med Tillväxtverket, som är med och delfinansierar, FKG, Robotdalen, Elmia Automation och Svenska Automationsgruppen.

För mer information, kontakta: Ove Leichsenring, projektledare SWIRA
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT