Henrik Frykman. Foto: Huddig.

Apr 19, 2021

Huddig plockar produktionsledare från Iggesund


"Det är historiskt att få vara med när den första fullhybridgrävlastaren kommer ut på marknaden"

Sedan den första februari 2021 är Henrik Frykman ny Produktionsledare på Huddig. Han kommer tidigare från tjänsten som Gruppchef på Iggesunds Bruk och har även arbetat som Platschef på Aven.

Det som fick Henrik att söka sig till Huddig var den starka företagskulturen och framåtandan han såg i företaget. Arbetet med hållbarhet genom bland annat TIGON Technology var också något som lockade.

– Jag hade bara hört gott om Huddig innan jag kom hit, att här slutar inte folk, här jobbar man och trivs. Jag har också alltid tyckt det är otroligt imponerande att ha ett världsledande företag i lilla Hudiksvall. Då jag tidigare arbetat inom skogsindustrin där hållbarhet alltid är i fokus, var jag extra fascinerad av TIGON. Jag tror att den kommer förändra branschen – hybridmaskiner är en del av framtiden.

På Huddig leder han daglig styrning där han fördelar och leder arbetet i produktionen. Han drivs av att skapa bra samarbete och att få sina medarbetare må bra och växa, vilket han menar i sin tur genererar ökad effektivitet.

– Människor och deras potential fascinerar mig. Jag strävar efter att varje medarbetare ska känna sig sedd, hörd och bekräftad. Jag tror att när man känner att man gör skillnad, då gör man naturligt ett bra jobb vilket i sin tur ökar produktiviteten.

I den närmsta framtiden ser Henrik fram emot att se TIGON komma ut på marknaden och att komma in i sin nya roll.

– Det är historiskt att få vara med när den första fullhybridgrävlastaren kommer ut på marknaden. Detta är möjligt tack vare så otroligt kompetenta och stolta medarbetare som alltid vill framåt. Vi har en enorm potential till tillväxt framöver. Det känns som en spännande resa som precis har börjat, och jag är glad över att vara en del av den, avslutar Henrik.

Tigon från Huddig är en maskin utvecklad för så litet miljöavtryck som möjligt

Att få ner energiförbrukningen var det huvudsakliga målet när Huddig utvecklade Tigon Technology – en världsunik fullhybridteknologi som väckt stor internationell uppmärksamhet. Med hybridsystemet kan föraren välja att arbeta helt eldrivet eller med stöd från den kraftfulla dieselmotorn. Upp till 2 timmar grävning på enbart batteri. Upp till 20 km transport på enbart batteri. Plug-in-möjlighet om man jobbar stationärt och kan ladda maskinen från elnätet. Snabbladdning till full effekt på 1 timme eller långtidsladdning över natten.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT