Produktionsanläggningen i Hudiksvall. Foto: HSP.

Apr 17, 2019

Familjeföretaget i Hudiksvall investerar 20 miljoner efter rekordår


För personalen innebär rekordåret 2018 dessutom en extra månadslön till semestern.

HSP Gripen är ett familjeägt företag i Hudiksvall i norra Hälsingland som utvecklar och tillverkar hydraulisk griputrustning för materialhantering i egen regi under varumärket Gripen. Huvudsakliga användningsområden är för skogstransport på skotare och lastbilar, för materialhantering och sortering på mark- och anläggningsmaskiner, samt vid hantering av stora volymer i hamnar och på virkesterminaler.

Nu slår HSP Gripen rekord efter rekord. Nyanställningar, nyinvesteringar, ökad lönsamhet och ännu bättre produkter. Enkelt uttryckt innebär det fler levererade gripare än tidigare perioder och en bekräftelse från marknaden att man gör rätt. För personalen innebär rekordåret 2018 dessutom en extra månadslön till semestern.

–Ibland är det svårt att se framgångarna själv för att man har fullt upp med att leverera, intervjua ny personal och fundera på nästa steg, men inte minst vad nästa stora investering ska bli, säger Tomas Jonsson, VD för HSP.

Tomas Jonsson.

Och investerar gör man för fullt. De närmaste två åren kommer man att satsa på nya maskiner och utrustning för mer än 20 miljoner för att öka kapaciteten i fabriken och kunna fortsätta leverera ännu bättre produkter och i en allt snabbare takt.

HSP Gripen har de senaste åren, förutom att flytta verksamheten från Hassela till centrala Hudiksvall även expanderat kraftigt, och nyanställningarna har avlöst varandra. Senast var det dags för Janolof Joelsson att ta över rodret som ny sälj- och marknadschef.

Men vad tycker man som ny hos HSP Gripen? 

–Produkten är toppklass, kompetensen extrem och stämningen helt klart i världsklass. Det gör att man har en produkt som marknaden efterfrågar men inte minst sätter det press på mig som
ny att leverera från första dagen, och vi är redan igång med nya aktiviteter som ska ta oss till nästa nivå, samtidigt som vi får nya kunder måste vi dessutom ta hand om dom vi redan har på bästa sätt, säger Janolof, sälj- och marknadschef.

Janolof Joelsson.

Och visst har man en hel del att stå i. Ytorna och personalstyrkan växer, bandet går fortare och omsättningen ökar men det är inte allt.

HSP erbjuder 80 modeller och är marknadsledande inom sin nisch, sysselsätter 32 personer och har vuxit med 10 procent tre år i rad. Företaget omsätter drygt 60 Mkr varav 65 procent exporteras till ett 30-tal länder.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT