May 3, 2018

HSC - High Speed Cutting från Datron


Ger betydligt kortare tillverkningstider med högre kvalitet.

HSC - High Speed Cutting är en frästeknik som kännetecknas av den höga snitthastigheten som uppnås via extremt höga verktygsvarvtal i kombination med flerfaldigt högre matningshastighet (5 – 10 gånger högre än vid konventionell fräsning) vilket resulterar i en spåntjocklek som är väsentligt lägre än vid normal spånbrytning.

SOLECTRO är återförsäljare för DATRON som bygger CNC-fräsmaskiner och de är en av de ledande speciallisterna inom HSC-frästeknik. HSC-frästekniken ger betydligt kortare tillverkningstider med högre kvalitet på fräsbearbetningen. Den höga matningshastigheten bidrar till en överlägsen ytkvalitet, vilket medför att inte någon efterbearbetning är nödvändig. Ju snabbare snitthastigheten är desto lägre snittkraft behövs och därför lämpar sig HSC-frästekniken särskilt för spånbrytning av tunnväggiga detaljer. Spindelkraften används optimalt och den spånvärme som uppstår transporteras till största del bort tillsammans med spånorna. Detta medför att det inte uppstår någon deformering av detaljen, vilket ger en betydlig förbättring av måttnoggrannheten.

HSC-frästekniken kan tillämpas på alla områden där det ställs höga krav på spånavverkning och ytkvalitet. Några sådana områden är till exempel verktygs- och formtillverkning, bearbetning av formplattor, medicinteknik, ur- och smyckestillverkning.

DATRON har även utvecklat CNC-verktyg som är lämpade för HSC-frästeknik.  

Besök oss på Elmia Verktygsmaskiner 15 - 18 Maj, 2018 i Jönköping. 
Vi finns i monter B01:30, Ladda ner din kostnadsfria biljett 
här

CNC
HSCLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT