Foto: 3D Center.

Mar 17, 2021

HP och 3D Center går skilda vägar


"Olika syn på vissa delar i samarbetsavtalet"

3D Center i Västervik har under 10 år varit återförsäljare av industriell 3D-skrivarutrustning. Företaget har installerat över 70% av 3D-produktionssystem av HP Jet Fusion och därmed varit HP:s största återförsäljare i Sverige.

Nu leder företagens olika syn på delar i samarbetsavtalet att företagen valt att gå skilda vägar. Det framgår av ett pressmeddelande från 3D Center.

HP har bestämt sig för att själva ta över stora delar av 3D Centers kundstock.

-Med viss förvåning och med stor besvikelse tvingas 3D Center meddela att de inte längre har möjlighet att leverera någon utrustning eller förbrukningsvaror rörande HP Jet Fusion, skriver 3D Center i pressmeddelandet.

Redan under februari stoppades leveranser som går via 3D Center till slutkunder. Sedan dess har återförsäljaren försökt få till en dialog för att hitta en lösning men utan framgång.

3D Center meddelar att konflikten kan ha lett till förseningar och avstannande av material och beklagar alla eventuella problem detta kan ha orsakat. Företaget kommer kontakta alla kunder för dialog kring vidare lösning.

-Tycker att det är oprofessionellt och minst sagt förvånande att storbolag kan behandla sina återförsäljare på det vis vi anser oss ha blivit behandlade – rent utnyttjade. Vi har jobbat hårt och byggt upp en bra kundstock under 10 års tid. Nu vill HP ”ta över” det vi har byggt upp – ren stöld om ni frågar mig, menar Ulf Qviberg VD 3D Center.

3D Center har flera ben att stå på och kommer nu lägga fokus på övriga affärsområden:

- AM Printservice, sammarbetspartnerför lokal och online tjänst för utskrifter i MJF och SLS

- AM Efficiency , Egenutvecklad ”postprocessing” utrustning för SLS och MJF

- Produktutveckling med fokus på AM

- Oberoende Investerings konsult AM

HP  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT