Volvo.

Feb 19, 2021

Hon föreslås som ny styrelseledamot i AB Volvo


Har en bred internationell erfarenhet från ledande befattningar och över 30 års erfarenhet från styrelsearbete.

Valberedningen i AB Volvo föreslår att Martha Finn Brooks väljs till ny styrelseledamot vid årsstämman den 31 mars 2021. Valberedningen föreslår också omval av ordförande Carl-Henric Svanberg samt av ledamöterna Matti Alahuhta, Eckhard Cordes, Eric Elzvik, Kurt Jofs, Martin Lundstedt, Kathryn V. Marinello, Martina Merz, Hanne de Mora och Helena Stjernholm. James W. Griffith står inte till förfogande för omval.

Martha Finn Brooks, 61, har en bred internationell erfarenhet från ledande befattningar och över 30 års erfarenhet från styrelsearbete i publika bolag. Tidigare positioner omfattar ett antal olika ledande befattningar inom Cummins, exempelvis som chef för lastbils- och bussverksamheten samt som chef för motorförsäljning och Customer Engineering. Hon har även varit chef för Novelis, som är världsledande inom tillverkning av valsat aluminium och återvinning. Martha Finn Brooks är ledamot i styrelsen för Jabil Inc., Bombardier och Constellium SE och hon är ordförande i styrelsen för CARE, en av världens största NGO:er, ledande i arbetet i 93 länder för att bekämpa fattigdom och social orättvisa.

Martha Finn Brooks. Foto Bombardier.

Valberedningen i AB Volvo består av representanter för fyra av bolagets största ägare, som tillsammans representerar 17,7 procent av aktierna och 42,1 procent av rösterna, och styrelsens ordförande. De ledamöter som representerar de största ägarna är Bengt Kjell (AB Industrivärden), Anders Oscarsson (AMF och AMF Fonder), Ramsey Brufer (Alecta) och Carine Smith Ihenacho (Norges Bank Investment Management).
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT