Sanna Arnfjorden Wadström. Foto: Sinf.

Mar 12, 2019

Hon tar vd-posten på Svensk Industriförening


"Det är sällan man träffar en så engagerad och inspirerande företagare"


Sanna Arnfjorden Wadström tillträder nu som ny VD för Sinf, Svensk Industriförening. Hon efterträder tidigare VD Joakim Norlén. Sanna har en bakgrund inom mätteknikbranschen och kommer senast från en konsultroll där hon arbetat med stöd vid generationsskiften.

- Från styrelsens sida är vi mycket nöjda att kunna presentera Sanna som ny VD för Sinf. Det är sällan man träffar en så engagerad och inspirerande företagare som Sanna. Hon är en innovativ och kompetent resurs med djupa kunskaper inom företagande. Detta tillsammans med hennes driv ser jag som en stor tillgång, säger Johan Andersson, styrelseordförande, Sinf.

Sanna har en gedigen erfarenhet inom mätteknikbranschen där hon arbetat i 27 år, varav åtta år som VD och delägare i familjeföretaget Intab. Hon har dessutom flera års engagemang i Sinf, senast som 2:e vice ordförande. Sanna kommer närmast från konsultbranschen där hon föreläst och väglett generationsskiftande företag i deras skiftesprocesser. Sanna kommer fortsätta arbeta med generationsskiftesfrågan inom ramen för Sinf och därmed utökas också erbjudandet till medlemmarna.

- Jag ser framemot att bredda Sinfs tjänsteutbud genom att kunna stötta medlemmarna vid generationsskiften och hjälpa dem till mer lönsamma ägarskiften. I min roll inom mätteknikbranschen har jag dessutom arbetat mycket med att stötta företag i deras problemlösning, säger Sanna Arnfjorden Wadström.

Under ledning av Sanna kommer Sinf arbeta vidare med den juridiska rådgivningen och frågor som kompetensförsörjning, leveransvillkor, utbildning och andra viktiga företagarfrågor. Genom sina tidigare roller har Sanna utvecklat ett stort kontaktnät och kommer huvudsakligen arbeta från Sinfs kontor i Stockholm, men även från Västra Götaland där hon tidigare haft sin bas.

- Det är med stor entusiasm jag tar över rollen som VD. Tillsammans med Sinfs personal kommer vi fortsätta leverera ett riktigt fint stöd till våra medlemmar, säger Sanna Arnfjorden Wadström.

Just idag är Sanna en av talarna på Skandinaviens största projektledarkongress, Passion for Projects, i ämnet framtid och digitalisering.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385