Sanna Arnfjorden Wadström. Foto: Sinf.

Mar 12, 2019

Hon tar vd-posten på Svensk Industriförening


"Det är sällan man träffar en så engagerad och inspirerande företagare"


Sanna Arnfjorden Wadström tillträder nu som ny VD för Sinf, Svensk Industriförening. Hon efterträder tidigare VD Joakim Norlén. Sanna har en bakgrund inom mätteknikbranschen och kommer senast från en konsultroll där hon arbetat med stöd vid generationsskiften.

- Från styrelsens sida är vi mycket nöjda att kunna presentera Sanna som ny VD för Sinf. Det är sällan man träffar en så engagerad och inspirerande företagare som Sanna. Hon är en innovativ och kompetent resurs med djupa kunskaper inom företagande. Detta tillsammans med hennes driv ser jag som en stor tillgång, säger Johan Andersson, styrelseordförande, Sinf.

Sanna har en gedigen erfarenhet inom mätteknikbranschen där hon arbetat i 27 år, varav åtta år som VD och delägare i familjeföretaget Intab. Hon har dessutom flera års engagemang i Sinf, senast som 2:e vice ordförande. Sanna kommer närmast från konsultbranschen där hon föreläst och väglett generationsskiftande företag i deras skiftesprocesser. Sanna kommer fortsätta arbeta med generationsskiftesfrågan inom ramen för Sinf och därmed utökas också erbjudandet till medlemmarna.

- Jag ser framemot att bredda Sinfs tjänsteutbud genom att kunna stötta medlemmarna vid generationsskiften och hjälpa dem till mer lönsamma ägarskiften. I min roll inom mätteknikbranschen har jag dessutom arbetat mycket med att stötta företag i deras problemlösning, säger Sanna Arnfjorden Wadström.

Under ledning av Sanna kommer Sinf arbeta vidare med den juridiska rådgivningen och frågor som kompetensförsörjning, leveransvillkor, utbildning och andra viktiga företagarfrågor. Genom sina tidigare roller har Sanna utvecklat ett stort kontaktnät och kommer huvudsakligen arbeta från Sinfs kontor i Stockholm, men även från Västra Götaland där hon tidigare haft sin bas.

- Det är med stor entusiasm jag tar över rollen som VD. Tillsammans med Sinfs personal kommer vi fortsätta leverera ett riktigt fint stöd till våra medlemmar, säger Sanna Arnfjorden Wadström.

Just idag är Sanna en av talarna på Skandinaviens största projektledarkongress, Passion for Projects, i ämnet framtid och digitalisering.
 • Jul 15, 2019

  3D-printa med månstoft

  Nyheter Den 21 juli 1969 tog Neil Armstrong sina första steg på månen – på en yta täckt av månstoft
  6
 • Jul 11, 2019

  Högskolan Väst utbildar fler tekniker än nånsin

  Nyheter På nationell nivå har drygt 279 300 personer antagits till en högskoleutbildning i höst – 1,5 procent fler än för ett år sedan. Högskolan Väst följer trenden vad gäller antagningen av programstudenter. Fler studenter än någonsin är antagna på Tekniskt basår. - Mycket glädjande att fler får en möjlighet att komma in på det tekniska fältet, säger Jan Theliander, prorektor.
  49
 • Jul 11, 2019

  BillerudKorsnäs först med produktion av pappersbatteri

  Nyheter BillerudKorsnäs fortsätter utvecklingen av pappersbatteriet och har under våren genomfört världens första produktion på en pappersmaskin. Projektet är därmed ett steg närmare en kommersialisering av både små- och storskalig energilagring i ett pappersbatteri.
  97
 • Jul 10, 2019

  Saab får stororder från Försvaret för tekniskt stöd till Gripen

  Nyheter Saab har fått en beställning från Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV) på fortsatt tekniskt stöd till vapen och yttre last på Gripen. Ordervärdet uppgår till MSEK 142.
  34
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  12