Alelion Åsa Nordström

Åsa Nordström. Foto: Alelion.

Dec 19, 2019

Hon blir vd för batteritillverkaren


Växlar upp från försäljning och marknad samt den senaste tiden som tillförordnad vd.


Åsa Nordström har utsetts till ny verkställande direktör för Alelion Energy Systems AB. Hon har tidigare arbetat som försäljnings- och marknadschef på Alelion och har varit tillförordnad vd för bolaget sedan i augusti.

-Åsa har gjort ett utmärkt jobb som tillförordnad vd och har etablerat sig både internt och externt som en bra chef för bolaget. Hennes goda insatser ihop med hennes gedigna kunskap om affären och produkterna ger en kombination som är precis rätt för bolaget och den fas det befinner sig i, säger Alelions styrelseordförande Jan Forsberg.

Åsa Nordström började på Alelion 2016 och hade fram till augusti i år rollen som försäljnings- och marknadschef. Åsa Nordström är i grunden civilekonom och har lång erfarenhet från internationell marknadsföring, marknadskommunikation och försäljning av tekniska lösningar. Innan hon kom till Alelion arbetade hon många år i både nationella och internationella roller inom försäljning och marknadskommunikation på SKF.

Alelion har under det senaste året ökat satsningarna inom segmentet industriella specialfordon som kräver mer komplexa högspända batterilösningar. Inom segmentet, som omfattar bland annat terminaltruckar, containerfordon och entreprenadmaskiner, pågår en snabb och omfattande elektrifiering för att möta skärpta miljökrav både vad gäller partiklar, buller och koldioxid. Nyligen kunde bolaget kommunicera att dess högspänningsbatterier klarat certifieringskraven för vägfordon och i mitten av december tillkännagavs ett ramavtal med finska Cargotec samt en första order på prototypbatterier av högspänningstyp från ett av Cargotecs dotterbolag.

-Alelion anpassar sig löpande till marknadens krav och ändrade förutsättningar för att hitta de segment där vi kan få det bästa möjliga kommersiella utbytet. I en värld där allt fler sektorer elektrifieras och där litiumjonteknologin erbjuder revolutionerande möjligheter att ersätta fossilbaserade lösningar, finns en mycket stor potential för Alelion, konstaterar Jan Forsberg.

-Alelion har en mycket intressant position inom ett av de mest avgörande segmenten för övergången till en mer hållbar energianvändning. Det skall bli fantastiskt spännande att få fortsätta leda bolaget under en tid då allt fler segment och produkter kommer att behöva litiumjonbaserade lösningar för att möta kraven på ökad elektrifiering, säger Åsa Nordström.  
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT