Hydal Petra Olsson

Petra Olsson. Foto: Hydal.

Jan 10, 2020

Hon blir vd för Hydal Aluminium Profiler


Lång erfarenhet av aluminiumprofilbranschen och i synnerhet bearbetningsdelen.

Den 1 januari tillträdde Petra Olsson som ny vd på Hydal Aluminium Profiler AB i Vetlanda. 

Hydal Aluminium Profiler är leverantör och samarbetspartner när det gäller design, produktutveckling och konstruktion av konkurrenskraftiga system- och produktlösningar i aluminium. Företaget har mångåriga samarbeten med stora kunder inom både fordonsindustrin och telekombranschen.

Petra Olsson har de senaste åren varit platschef för bearbetningsenheten på Profilgruppen i Åseda. Hon har många års erfarenhet av aluminiumprofilbranschen och i synnerhet bearbetningsdelen. 

-Jag har varit konstruktör inom hydraulik, CA-Verken, säljtekniker med inriktning bearbetning och aluminiumprofiler och under åren 2010-2016 drev jag eget, JCK Produkter AB i Sävsjö, med inriktning svarvning och fräsning i metall och plast, berättar Petra Olsson för Svensk Verkstad.

Med en modern, avancerad och högt automatiserad maskinpark med bland annat CNC-styrda fleraxliga fleroperationsmaskiner – även för långlängdsbearbetning – och specialmaskiner, erbjuder Hydal Aluminium Profiler rationell bearbetning med hög precision och snäva toleranser. Genom Hydal Group, där företaget ingår, finns tillgång till såväl extrudering som anodisering och lackering. Företaget har även ett nätverk av underleverantörer som utför legobearbetning vid behov, till exempel bockning och svetsning.

-Hydal är ett spännande företag som ligger i framkant när det gäller bearbetning av aluminiumdetaljer. Jag hoppas att jag kommer att bidra med mina kunskaper och utveckla Hydal Aluminium Profiler vidare, säger Petra om sin nya roll.

I september rekryterade Hydal Aluminium Profiler även en ny kvalitetschef, Frida Klein. Frida är i grunden maskiningenjör och har de senaste åren arbetat som kvalitetschef på Spaljisten i Åseda.

Frida Klein.

Hydal Aluminium Profiler ingår i Hydal Group och består av två produktionsenheter. I Vetlanda ligger Hydal Aluminium Profiler AB med en total yta på 5 000 kvm och i Raufoss, Norge, ligger Hydal Aluminium Profiler AS med en total yta på 29 000 kvm och utrustad med tre pressar från 1200-7000 ton. Under 2018 var antalet medarbetare 213 och omsättningen uppgick till 717 MSEK med 18 600 ton levererade aluminiumprofiler.

I Hydal Group ingår även Hytrans som tillhandahåller profilsystem och produktlösningar i aluminium till transport- och påbyggnadsbranschen och Hydal som tillhandahåller elskåp till elektronik och telekombranschen.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    14