helen blomqvist

Helen Blomqvist. Foto: Sandvik.

Oct 28, 2020

Hon blir ny vd för Sandvik Coromant


Tar över efter Nadine Crauwels.

Helen Blomqvist har utsetts till ny chef för Sandvik Coromant och efterträder Nadine Crauwels, chef för Sandvik Machining Solutions.

Helen har en gedigen bakgrund inom Sandvik Coromant och började sin karriär inom företaget som forskningsingenjör 2003. Under sina 17 år har hon haft olika ledande befattningar inom Product Management och R&D samt inom sälj och varit chef för försäljningsområdet Nordeuropa. Hon har två patent, utsågs 2018 till årets ledare inom Sandvik Coromant och är för närvarande Vice President Product Management och R&D på Sandvik Coromant.

I sin nya roll kommer Helen att ansvara för att ytterligare förstärka Sandvik Coromants ledande position i framkant för tillverkningsindustrin. Helen kommer att rapportera till chefen för Sandvik Machining Solutions Nadine Crauwels och vara medlem i Sandvik Machining Solutions ledningsgrupp. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 december 2020.
 
-Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att leda Sandvik Coromant, ett företag som har en fantastisk position med produkter och lösningar som är värdefulla för våra kunder. Jag ser fram emot att tillsammans med Sandvik Coromants ledningsgrupp, medarbetare och partners fortsätta att utveckla vårt erbjudande, vår innovationskraft och att genomföra vår strategi att leda branschen framåt och skapa tillverkningsindustrins framtid. Mitt fokus kommer att vara att stärka vår roll som marknadsledare, säger Helen Blomqvist.   
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT