Biglia B 436 Y2 klarar 36 mm i stång, har dubbla revolvrar, Y-axlar, subspindel samt drivna verktygsplatser på samtliga 24 stationer. Foto: Ahlsell Maskin.

Jan 11, 2019

Högt tryck i produktionen i Skövde


En 14e maskin från Ahlsell Maskin och rekrytering av personal ska få verkstaden att växa.

–En till Biglia B 436 Y2 för att stärka upp produktionen.

Jonssons Mekaniska med basen i Igelstorp utanför Skövde har i dagsläget 15 medarbetare. Företaget har funnits i 28 år, och har nu en plan till 2020 växa ännu mer.

–Idag har vi svårt att hinna med allt jobb, och de förfrågningar vi får. Det märks att våra kunder har högtryck och efterfrågan på våra tjänster är hög. Därför investerar vi i ny utrustning och rekryterar för fullt. säger vd John-Erik Jonsson.

-På sikt vill vi växa för att bli en ännu starkare partner till våra kunder, vi tror att genom att korta och säkra upp våra ledtider kommer vi vara en naturlig samarbetspartner för våra kunder även den dagen som det inte är högkonjunktur. Säger Mattias Karlsson som är platschef på Jonssons Mekaniska.

Trycket på vår produktion är hög och för att kunna utvecklas vidare och dra nytta av den nya teknik som finns, måste vi nu efter investeringen av en Biglia ytterligare stärka upp med mer kompetens.

–Det kommer bli en otroligt spännande tid här framöver, då jag vet att vi har många utvecklingssteg att ta, säger Mattias Karlsson.
 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4