Oct 10, 2016

Hög internationell klass på Elmia Automation


En internationell touch förgyllde årets Elmia Automation, som var den bästa i mässans historia. Det menar Joacim Lorentsson, ordförande i branschorganisationen SWIRA och säljchef på KUKA Nordic.– Sverige behöver en sådan här stor mässa, säger Joacim Lorentsson.

När Elmia Automation i våras återigen hölls i Jönköping var den större än någonsin. Under samma paraply samlades fyra stora industrimässor – Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Svets och Fogningsteknik – och arenan överträffade alla förväntningar. Elmia Automation, som arrangerades för fjärde gången, slog besöksrekord och fick höga betyg av såväl besökare som utställare. Joacim Lorentsson instämmer i hyllningarna.
– Branschen ställde upp väldigt bra, alla var representerade och samtliga satsade hårt för att visa upp sina lösningar på ett bra sätt. Det var en internationell touch som vi inte har sett tidigare, säger Joacim Lorentsson.

Att mässarenan i år för första gången innehöll Elmia Verktygsmaskiner var också det ett lyft.
– Genom att få ihop alla fyra mässorna blev helheten ännu bättre. Många som kom hit hade önskat att de lagt flera dagar på mässan. Vi behöver en sådan här stor mässa i Sverige där leverantörerna satsar och visar både den nuvarande och framtida teknologin och då inte bara visa sina lösningar på Powerpoint utan live. Så var det i år, de riktiga lösningarna fanns på plats och det är det som skiljer Elmia Automation från andra mindre mässor, säger Joacim Lorentsson.

I Kuka Nordics monter fokuserades det på smarta fabriker och Industri 4.0 och mässan innebar många bra och viktiga kundmöten för storföretaget.
– Det viktigaste vi såg var att fler kunder förstår hur industrin kan förändra deras tillverkning i framtiden. Vi visade hur Industri 4.0 kan utveckla produktionen, som förhoppningsvis kan ge gensvar i framtiden, avslutar Joacim Lorentsson.
    Annons
  • Sandvik Coromant tar täten online

    Som ledande tillverkare av skärverktyg satsar Sandvik Coromant på webbaserade tjänster för kunder som vill söka information och köpa verktyg online. Se filmen.
    183
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT