Henrik Larsson Lyon, vd. Foto: Hexatronic.

Jun 2, 2020

Hexatronic förvärvar brittiskt bolag


Bolaget är en mångårig partner till Hexatronic.

Hexatronic Group AB (publ) har den 1 juni ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i det brittiska fiberoptikbolaget Tech Optics Ltd.

Tech Optics är en leverantör och tillverkare av fiberoptiska komponenter som grundades 1988. Bolaget specialiserar sig på fiberoptiska komponenter för extrema miljöer som till exempel försvar, flygindustri och olja och gasindustri. Tech Optics är en godkänd leverantör till den brittiska försvarsindustrin och tillhandahåller flera ledande bolag globalt med en stor variation av fiberoptiska kommunikationsprodukter, skräddarsydda fiberoptiska kablar och fiberoptisk expertis.

Förvärvet har ingen betydande påverkan på Hexatronics lönsamhet.

-Tech Optics har varit en partner till oss under många år och vi är väldigt glada att kunna välkomna teamet till Hexatronic Group. Med detta strategiska förvärv får vi tillgång till Tech Optics kunskap och position inom fiberoptiska lösningar för extrema miljöer. Tillsammans med vårt Fiber-To-The-Home (FTTH) bolag Hexatronic UK och våra utbildningsbolag PQMS, Smart Awards och Gordon Franks Training blir vi en stark spelare i den brittiska marknaden för fiberoptiska lösningar, säger Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group.
  • Jul 7, 2020

    Industrins orderingång ökade i maj

    Nyheter Totala orderingången ökade men trots det uppvisade en majoritet av industrins delbranscher negativa utvecklingstal på månadsbasis.
    5
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT