Jan 7, 2019

Hexagon stärker sin position inom smarta fabriker med autonoma produktionslösningar från Etalon


Tillkännagav idag förvärvet av Etalon

Hexagon AB, en global ledare inom digitala lösningar, tillkännagav idag förvärvet av Etalon, en leverantör av kalibreringslösningar för maskiner inom tillverkningsindustrin. Etalons lösningar övervakar och kompenserar kontinuerligt för avvikelser i maskinverktyg, mätmaskiner, robotar och konstruktioner för att säkerställa den exakta dimensionen av tillverkade delar.

Etalon grundades 2004 och har cirka 25 anställda med domänexpertis inom produktion och metrologiteknik. Dess lösningar används av kunder inom maskinteknik, industriell instrumentering, fordons- och flygteknik samt forskningssektorn. Etalons portfölj förstärker Hexagons erbjudande inom kalibreringslösningar och är ett bra komplement till Hexagons lösningar inom området mätmaskiner, som nu innehåller maskinverktygsprober, mjukvara och kalibreringsutrustning.

”Genom att vara en del av Hexagon kan Etalon stärka och expandera sin position inom maskinkalibrering. Dessutom är förvärvet en naturlig expansion av Hexagons strategi inom datastyrda smarta fabriker och stärker vårt åtagande att öka kundvärdet genom att väva samman produktion och metrologi samt ökad autonomi genom maskinledda processer," säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén. "Vi är mycket glada att kunna välkomna ett sådant innovativt team ombord och ser fram emot att tillsammans utveckla nya lösningar för våra kunder."

Etalon har huvudkontor i Braunschweig, Tyskland, och har ett globalt nätverk av distributionspartners. Etalon kommer att ingå i divisionen Hexagon Manufacturing Intelligence. Förvärvet konsolideras från och med idag och har ingen signifikant påverkan på Hexagons resultat.
 • Oct 11, 2019

  Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål

  Play Första stålleveransen har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.
  391
 • Oct 11, 2019

  Säljaren som blev vd

  Reportage Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  323
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  323

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  11