Jan 7, 2019

Hexagon stärker sin position inom smarta fabriker med autonoma produktionslösningar från Etalon


Tillkännagav idag förvärvet av Etalon

Hexagon AB, en global ledare inom digitala lösningar, tillkännagav idag förvärvet av Etalon, en leverantör av kalibreringslösningar för maskiner inom tillverkningsindustrin. Etalons lösningar övervakar och kompenserar kontinuerligt för avvikelser i maskinverktyg, mätmaskiner, robotar och konstruktioner för att säkerställa den exakta dimensionen av tillverkade delar.

Etalon grundades 2004 och har cirka 25 anställda med domänexpertis inom produktion och metrologiteknik. Dess lösningar används av kunder inom maskinteknik, industriell instrumentering, fordons- och flygteknik samt forskningssektorn. Etalons portfölj förstärker Hexagons erbjudande inom kalibreringslösningar och är ett bra komplement till Hexagons lösningar inom området mätmaskiner, som nu innehåller maskinverktygsprober, mjukvara och kalibreringsutrustning.

”Genom att vara en del av Hexagon kan Etalon stärka och expandera sin position inom maskinkalibrering. Dessutom är förvärvet en naturlig expansion av Hexagons strategi inom datastyrda smarta fabriker och stärker vårt åtagande att öka kundvärdet genom att väva samman produktion och metrologi samt ökad autonomi genom maskinledda processer," säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén. "Vi är mycket glada att kunna välkomna ett sådant innovativt team ombord och ser fram emot att tillsammans utveckla nya lösningar för våra kunder."

Etalon har huvudkontor i Braunschweig, Tyskland, och har ett globalt nätverk av distributionspartners. Etalon kommer att ingå i divisionen Hexagon Manufacturing Intelligence. Förvärvet konsolideras från och med idag och har ingen signifikant påverkan på Hexagons resultat.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Dubbelt slipar bättre

    Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen.
    6