Optiv Performance 322. Foto: Hexagon.

May 14, 2018

Optiv Performance 322 från Hexagon


Koordinatmätmaskin av bänkmodell med multisensorer.

Hexagon Manufacturing Intelligence, den ledande specialisten på metrologi- och tillverkningslösningar, introducerar nya Optiv Performance 322 med multisensorer. Denna utrymmessnåla och anpassningsbara koordinatmätmaskin (CMM) kan enkelt uppgraderas för att passa till en mängd olika tillämpningar.

Med sina 180 kilo är denna maskin med fast portal och rörligt mätbord så lätt att den kan placeras direkt på befintliga arbetsbänkar och flyttas utan att behöva omkalibreras. Förutom att spara golvyta innebär granitkonstruktionens styvhet att maskinen kan erbjuda ökad precision och repeterbarhet vid hög hastighet (300 mm/sek.) och hög acceleration, vilket gör den idealisk för inspektion av plåt- och plastdetaljer, profilscanning och andra tillämpningar.

Optiv Performance 322 använder mjukvaran PC-DMIS och är utformad för flexibilitet, vilket innebär att den kan mäta en mängd olika detaljer med minimal hanteringstid. Koordinatmätmaskinen erbjuds med instegskonfiguration för enbart Vision. Maskinens 3D-precision och framtidssäkrade anslutningsmöjligheter innebär att den enkelt kan uppgraderas till en komplett 3D-multisensorlösning med en mängd olika sensorer, både taktila och icke-taktila. Detta minskar behovet av flera olika instrument inom inspektionsområdet. Tack vare systemets modulkoncept kan sensorer, kontroller och mjukvara för dator och mätning lätt anpassas och skalas för att motsvara växlande behov.

Koordinatmätmaskinens avancerade teknik för temperaturkompensation beräknar ett korrektionsvärde för mätavvikelser, så att stabila resultat alltid garanteras.

”Det har inte alltid varit så lätt för tillverkarna att hitta en lösning som är utrymmessnål och samtidigt kan möta ökande inspektionsbehov”, säger Marc Stalker, strategisk produktchef för sCMM på Hexagon Manufacturing Intelligence. ”Optiv Performance 322 för bänkanvändning motsvarar inte bara dessa krav, utan gynnar även produktivitet genom att kombinera en utmärkt applikationsflexibilitet med precision enligt ISO 10360-standard vid hög acceleration.”

Optiv Performance 322 finns att beställa över hela världen från och med idag. Mer information tillhandahålls av Hexagon Manufacturing Intelligences lokala representanter och återförsäljare.
 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4