Hexagon HxGN LIVE Las Vegas

Hexagons Marcel Brand visar med hjälp av augmented reality hur datan flödar genom produktionskedjan och upp i molnet. Foto: Svensk Verkstad/Mikael Harrison.

Jun 16, 2019

Spektakulärt på Hexagons event i Las Vegas


Endast en dag återstår av ett välmatat och intensivt HxGN Live i Las Vegas. Huvudbudskapet lyder "Your data can save the world". Svensk Verkstad lämnar rapport.

En dag återstår av HxGN Live på kasinohotellet The Venetian i Las Vegas. Dagar fyllda av hundratals föredrag av välmeriterade talare inom alla de områden Hexagon täcker. Experter och ledare från Hexagon naturligtvis, men också många andra som tillför kunskaper och erfarenheter från sina respektive områden, företag och projekt.

Huvudspåret för eventet är "Your data can save the world" och budskapet har trummats ut på många sätt och ur många vinklar, påvisats i produkter och lösningar och analyserats av initierade deltagare på eventet.

-Vi genererar varje dag enorma mängder data, men 90 procent utnyttjas inte, sa Norbert Hanke, CEO Hexagon Manufacturing Intelligence under ett välbesökt föredrag med rubriken "Smart is hiding in plain sight".

Det stora Venetian Ballroom var välfyllt när Norbert Hanke gick på jakt efter Smart.

I The Zone, den plats där besökarna handgripligen fick möjlighet att uppleva, känna på, testa och inspireras av produkter och lösningar, visualiserades Hankes tankar. Med augmented reality beskrevs tydligt visionen av den smarta fabriken där produktionens alla delar är hopkopplade och genererar data som laddas upp i molnet - för att användas på ett smart sätt.

David Mihal, Hexagon, visar hur en handhållen scanner kan användas, en av alla de produkter och lösningar besökarna fick bekanta sig med i The Zone.

Rätt använd kan all denna data användas för att förbättra och effektivisera produktion och produkter, bidra till ökad hållbarhet, driva klimatarbetet och vara en stor och aktiv del i att rädda planeten. Det är Hexagons vision.

-Det finns ingen konflikt mellan att tjäna pengar och rädda planeten. Industrin måste leda klimatarbetet, sa Hexagons vd Ola Rollén vid pressfrukosten på onsdagen. 

Dagarna i Las Vegas bjöd alltså på helt andra spännande och roliga saker än detta gigantiska nöjesfält annars är känt för. Och det är inte över än...
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT