Foto: Instagram/Sanna Nielsen.

Aug 3, 2018

Svenska Sanna tillhör svetseliten


Svetsindustrin har tagit till sig Instagram och YouTube som ett sätt att dela med sig och utmana varandra. Nu har svetsföretaget ESAB samlat några av dessa influencers till sitt elitteam ESAB Elite.

I ett försök att hjälpa alla svetsare att bemästra sitt hantverk, har ESAB Welding & Cutting Products skapat ESAB Elite, ett team med respekterade svetsare från hela världen, som ska dela med sig av sin kunskap och ge praktiska råd via sociala medier. Två svenskar utmärker sig i skaran, nämligen Sanna Nielsen från Oskarshamn och Matti Christensen från Västkusten.

För att sparka igång programmet har var och en av dem skapat videor med svetstips för esab.com/elite och spellistan Hot Welding Tips på ESABs YouTube-kanal.

-Svetsindustrin har tagit till sig Instagram och YouTube som ett sätt att dela med sig, lösa problem och utmana varandra för att se vem som kan svetsa de snyggaste fogarna.. Programmet ESAB Elite kanaliserar energin dessa ledare inom sociala medier så att branschen som helhet kan dra nytta av det, säger Steven Molenda, Director of Global MarCom and Marketing Strategies, ESAB.

Det inledande Elite-teamet utgörs av en global grupp av tillverkare med olika bakgrunder och kompetenser. Från att ha skapat traditionella metallrosor till att ha utformat de galnaste matbilarna i Texas, har var och en av dem enorm talang och en önskan att se branschen växa. De livnär sig som svetsare, men flera av dem har också bisysslor som ger dem möjlighet att visa upp sin kreativitet inom metallarbete för tusentals följare genom sociala medier.

Se Mattis Christensen:

Se Charis Williams:

För att hålla dig uppdaterad om Elite-teamet med talangfulla svetsare, ska du anmäla dig för uppdateringar på esab.com/elite, kolla på spellistan Hot Welding Tips och följ teamet direkt på deras Instagramkonton.

ESAB Elite

Teammedlemmarna i ESAB Elite kommer från många olika bakgrunder och har olika kompetenser:

·         James Flatman (@narcissisticwrench) – Som före detta motorcykelmekaniker från Australien, använder den här TIG-svetsaren nu sina kunskaper till att bygga de galnaste matbilarna i Texas hos Cruising Kitchens.

 

·         Charis Williams (@chariswilliams) – Denna professionella designer från Storbritannien specialiserar sig som TIG-svetsare på att skapa nya möbler för hem och företag av återvunnet, gammalt material.

 

·         Joe Giamanco (@joe_welderup) – Den här tillverkaren specialiserar sig på TIG-svetsning och arbetar med att bygga specialanpassade bilar och lastbilar på Welderup.

 

·         Matti Christensen (@mattichristensen) – Den här produktionssvetsaren från Sveriges västkust använder sina MIG-kunskaper till många olika jobb för både arbete och lek. 

 

·         Andrea Havlin (@hotwork247) – Med över 10 år i branschen, visar denna skickliga MMA-svetsare och erfarna stålarbetare upp sina projekt för fler än 12 000 följare på Instagram.

 

·         Scott Raabe (@scott_raabe) – Rörsvetsare till yrket som använder sin fritid till att skapa metalldesign och -konst i sin egen verkstad , CleanCutMetalWorks.

 

·         Sanna Camilla (@saannacamilla) – Den här certifierade TIG-svetsaren visar upp sina tekniska svetskunskaper för fler än 33 000 Instagram-följare.

 

·         Brian Lambert (@rollingbombfab) – Med allt från det dagliga arbetet med propantanklbilar till svetskonst, visar den här TIG-svetsaren upp sina färdigheter för nästan 40 000 följare på Instagram.

 

ESAB är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. Med erkända processer inom svetsning och skärning samt revolutionerande tekniker inom mekaniserad skär- och svetsautomation, tillhandahåller ESAB lösningar inom tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör till kunder världen över. För mer information, besök www.esab.se.
 • Oct 23, 2019

  Stabilt resultat för ABB

  Nyheter Framförallt stabilt inom elektrifiering medan det blåser motvind inom robotik och automation.
  69
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  363
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  449

 • Teknik

  Avstickning med hög produktivitet

  Nytt revolutionerande system för spår- och avstickning med högre produktivitet och förbättrad rakhet, ytjämnhet och livslängd.
  3