Göran Nylén

Göran Nylén. Foto: Helge Nyberg.

Jan 15, 2020

Helge Nybergs vd lämnar över stafettpinnen


Efter rekordåret 2019 är logistikföretaget redo för förändringar.

Efter flera år av kraftig tillväxt, med 2019 räknat som bästa året hittills i Helge Nybergs historia, har företaget kommit till en punkt då man är redo att förändra ledning och organisation för att främja och stärka en fortsatt positiv utveckling av verksamheten.

Som en del i det här arbetet har styrelsen i Helge Nyberg AB och Peter Sprigg gemensamt beslutat att gå skilda vägar och Peter Sprigg lämnar efter 10 år rollen som vd för Helge Nyberg.

Till ny vd för Helge Nyberg har Göran Nylén utsetts. Göran har en omfattande internationell erfarenhet av företagsledande inom teknik och industri.

– Göran Nylén kommer genom sin breda industriella och internationella erfarenhet, detta tillsammans med ett starkt personligt ledarskap, att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och styrelsen, säger Bengt-Erik Larsson.

Göran Nylén kommer närmast från Recyctec Holding AB (publ) i Jönköping, där han genomfört ett omfattande förändringsarbete med fokus på effektivitet, produktivitet och bolagsstyrning.

– Helge Nyberg AB är på många sätt ett imponerande bolag med en stark företagskultur samt ett gediget teknik- och verksamhetskunnande. Jag ser det som en fantastisk stimulerande uppgift att tillsammans med organisationen få förmånen att förädla och vidareutveckla verksamheten, som har stor potential att fortsatt växa med en accelererad takt, säger Göran Nylén.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT