Härryda Smide. Foto: MVR.

Mar 24, 2021

Härryda Smide investerar stort mitt i pandemin


De "oroliga" tiderna har ökat gemenskapen i branschen och tidigare konkurrenter blir samarbetspartners.

Att vi är mitt uppe i en rådande pandemi är inget som märks hos Härryda Smide, ett av MVR:s (Mekaniska Verkstaders Riksförbund) medlemsföretag i Göteborgstrakten. Gänget på Härryda Smide investerar istället stort i nya maskiner till sin CNC-park och har en ljus syn på kommande året.

Andreas och Mats Carlson som idag driver Härryda Smide ser ljust på framtiden och har inte märkt av pandemin i någon större utsträckning. Ett par leveransproblem i våras men idag flyter beställningarna och jobben på i god takt. För tillfället byggs det även väldigt mycket i Göteborgsområdet, vilket självklart hjälper till att hålla en jämn ström av olika beställningar.

Mer gemenskap

Istället upplever de att ”oroligheterna” har öppnat upp för lite mer gemenskap i branschen, tidigare konkurrenter blir samarbetspartners och alla hjälps åt och kan dra nytta av varandra. Nyligen gick de ihop med Martin Karlsson som ensam har 40 års erfarenhet av svets och svarv från Säve Mekaniska. Det innebär en satsning, delvis på en ny marknad, men även för att kunna utöka den egna produktionen i befintliga uppdrag. Med Martin i verkstaden finns idag tre svarvar och två fräsar som kompletterar tidigare utrustning och befintlig personal. Totalt har Härryda Smide ett 15-tal kunniga och trevliga arbetare i verkstaden och ute hos kunderna finns det ett 20-tal montörer som tillsammans skapar ett rejält stålteam med en omfattande kompetens.

Nöjda kunder

Härryda Smide utför i huvudsak stålbyggnadsarbeten med alltifrån hissar, trappor och räcken till hela stommar och broar. Med Martins kompetens med fräs och svarv har det även blivit en del andra arbeten av lite andra mått än Härryda Smide normalt levererar.

-Det är inte helt ovanligt att jag får ner 300 färdiga komponenter i en och samma låda, skrattar Martin och refererar till dom tandimplantat som levererades nyligen.

När det är full rulle i verkstaden och bland montörerna så tar de hjälp av dotterbolaget Testservice som monterar och servar mycket aluminium och rostfritt. Även på MVRs Forum på Facebook har de kunnat hitta och dela med sig av en del tips.

På deras LinkedIn finns flera artiklar med nöjda kunder som står framför sina färdiga byggen, bland annat finns där bron som länkar ihop den nya och gamla delen av Drottning Silvias barnsjukhus som de under sommaren tillverkade, levererade och monterade på plats.

MVR  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT