Härdservice

Foto: Härdservice.

Oct 9, 2019

Full fräs för Härdservicegruppen


Ny investering på ingång samt nominering till Årets Tillväxtföretag.

Det har gått två år sedan Härdservice i Halmstad expanderade till Mälardalen genom förvärvet av Kolbäcks Värmebehandling AB. Investeringar i såväl maskinpark som personal har gett nyförvärvet en stark utveckling under dessa två år. Nu belönas insatserna, Härdservice har nominerats till Årets Tillväxtföretag i Hallstahammar.

Det är Hallstahammar Promotion i samarbete med Hallstahammars kommun och ett företagsnätverk som samverkar för att utveckla och uppmärksamma det lokala näringslivet i kommunen. Motiveringen lyder: "ett företag som med positiv lönsamhetsutveckling och som påvisat en bättre tillväxt än branschen i övrigt”.

-Vi har sedan övertagandet i Kolbäck investerat i företaget, utvecklat såväl maskinparken som personalen samt knutit affärsband i regionen. Därför är vi både glada och oerhört stolta över nomineringen som företagsnätverket och Hallstahammar Promotion gett oss, säger Jimmy Zuban, CEO och huvudägare i Härdservicegruppen.

Härdservicegruppen förstärker samtidigt kapaciteten ytterligare för vakuumhärdning av verktygsstål och snabbstål samt annan avancerad vakuumbehandling av rostfria stål och superlegeringar vid anläggningen i Kolbäck.

Vakuumugnen levereras av Ipsen International GmbH och är en Turbo2Treater M med 12 bars kyltryck. Ugnen installeras och driftsätts under oktober månad.

-Investeringen i en andra toppmodern vakuumugn i Kolbäck ger oss ytterligare möjligheter att serva våra befintliga och blivande kunder och är ett värdefullt tillskott till vårt erbjudande, säger Platschef Joel Öberg.

-Tillkomsten av en ny avancerad vakuumugn är en i raden av investeringar som nu genomförs inom Härdservicegruppen och vi är övertygade om att denna satsning kommer slå väl ut, säger Jimmy Zuban.

Härdservicegruppen med värmebehandlingsanläggningar i Halmstad och Kolbäck, har ett komplett erbjudande såsom sätthärdning, karbonitrering, vakuumhärdning, släckglödgning, utskiljningshärdning, gasnitrering, nitrokarburering, svartoxidation, seghärdning och mjukglödgning samt laboratorietjänster och kundanpassad utbildning. Därtill erbjuds industriell
ugns-, induktions- och vakuumlödning.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • dmgmori Reportage

    Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner

    Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
    230