Foto: Harald Pihl.

Apr 19, 2018

HARALD PIHL ökar exporten till Kina


Familjeföretaget med över 100 år på nacken är Europas största lagerhållare av speciallegeringar och titan, alltid med aktuellt lagersaldo i realtid på webben.

Nu ökar intresset från öst.

-Vår export ökar för varje år och Asien är en intressant marknad med stor potential. Efter en tids etablering börjar vi nu se en ökad orderingång till Kina, senaste ordern omfattade ca 700kg vattenskuren varmhållfast plåt i Inconel 600, säger HARALD PIHLs VD Jonas Pihl.

HARALD PIHLs vattenskärningsansvarige Oscar Juneblad fortsätter:

-Det känns extra kul att vi lyckats sälja en bearbetad produkt direkt från vår lagerlokal till en marknad dit allt mer bearbetning flyttar idag. Med vårt unika sortiment och snabba leveranser märker vi att vi kan vara konkurrenskraftiga även på den asiatiska marknaden.

Företaget finns idag representerat i 9 länder i Europa och öppnade för 6 månader sedan ett kontor i Shanghai, Kina.

Familjeföretaget i Täby, som grundades år 1912 och startade som ett trading-bolag av främst rostfritt stål, är idag en av de ledande lagerhållarna i Europa av Nickelbaslegeringar, Titan och Koppar. Legeringarna som lagerhålls används ofta i extrema miljöer där höga krav ställs på både funktion, kvalitet och leverantör.

För att läsa mer om vilka legeringar HARALD PIHL kan erbjuda, gå in på www.haraldpihl.com (lagerlista uppdaterad i realtid) eller skicka en förfrågan direkt på info@haraldpihl.com
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Reportage

    8 trender inom 3D-print

    Additiv tillverkning, även kallad 3D-printing, har funnits ganska länge vid det här laget, men det är först på senare år som den verkligen fått fart. 
    179