Foto: Hanza Group

Dec 27, 2018

HANZA säkrar miljonaffär för tillverkning till Picadeli


Tillverkningsstrategen HANZA Holding AB har vunnit en affär med livsmedelsföretaget Picadeli om tillverkning av elektronik till bolagets salladsdiskar. Affären har ett årligt värde på över 12 miljoner kronor.

-Vi känner ett stort förtroende att lägga tillverkning av elektronik hos HANZA, då vi är mycket nöjda med HANZA Wermland Mechanics kundbemötande, där vi bygger våra salladsdiskar, säger Jessica Fors, Head of Operations på Picadeli.

Picadeli är ett svenskt livsmedelsföretag, inriktat på ett självplockskoncept med sallad i lösvikt, Picadeli ingår i koncernen Greenfood. Greenfood är en av Nordens största livsmedelskoncerner med inriktning på hälsosam, välsmakande och lättillgänglig mat. Koncernen har över 1 000 medarbetare i sju länder och omsatte 4 miljarder kronor 2017.

Den nya affären omfattar elektroniska styrsystem och kompletterar en befintlig affär som HANZA levererar från bolagets fabriker i Värmland. Produktionen väntas starta omgående och vara i full drift under första kvartalet.

– Förvärvet av Wermland Mechanics tidigare i år har ytterligare förstärkt vårt produktionskluster i Värmland, vilket hjälpt till att skapa förutsättningar för denna affär. Det känns fantastiskt att vi kan vara med och förbättra våra kunders tillverkningsprocess – samtidigt som vi bidrar till deras hållbarhetsarbete, säger Thomas Lindström, Senior Vice President, Head of Business Solutions på HANZA.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT