Erik Stenfors. Foto: Hanza.

Nov 9, 2020

HANZA inleder utvecklingsprojekt med tyska KHS


Ska utveckla mekatroniksystem.

HANZA Holding AB (publ), noterad på NASDAQ Stockholm, har tecknat ett avtal med det tyska bolaget KHS för utveckling av ett mekatroniksystem.

-Vi är stolta över samarbetet med KHS, som är ett högteknologiskt bolag med en spännande framtid. Dessutom ligger projektet i linje med vår strategi med att öka kundvärdet och med Tyskland som en ny och viktig kundmarknad, säger Erik Stenfors, VD på HANZA.

KHS GmbH-koncernen har en försäljning på över 13 miljarder SEK och drygt 5 000 anställda. Bolaget erbjuder innovativa och hållbara lösningar för påfyllning - och förpackningsrobotar. KHS har huvudkontor i Dortmund och kunderna återfinns främst i dryckes- och livsmedelsindustrin. Vidare har KHS en position som världsledande leverantör inom utveckling av PET-behållare.

-HANZA kommer även att vara en strategisk tillverkningspartner för KHS när de expanderar och vinner nya marknadsandelar, säger Erik Stenfors.

HANZAs uppdrag är en komplett produktutveckling av ett mekatroniksystem som dessutom är 100% kompatibelt med tidigare versioner. Affären visar värdet av HANZAs koncept med att både utveckla produkter och att erbjuda komplett tillverkning. HANZAs försäljningsvolym för produkten till KHS beror på marknadsutvecklingen, men förväntas överstiga 10 MSEK årligen.

Utvecklingsprojektet startar omgående, med målet att ha den nya produkten redo under det första halvåret 2021.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT