Fabrik Årjäng. Foto: Hanza.

Nov 21, 2019

Hanza godkänt för flygindustrin


Certifiering av produktionsanläggningen i Årjäng öppnar upp för en helt ny marknad inom den globala flygindustrin.

Tillverkningsstrategen HANZA Holding AB (publ) meddelar att bearbetningsanläggningen i Årjäng har fått sin AS9100-certifiering, vilken är standarden som gör att HANZA kan tillverka produkter för flyg-, rymd- och försvarsindustrin.

Certifieringen öppnar en helt ny marknad för bolagets bearbetningsanläggning och gör det möjligt för HANZA att producera delar av hög kvalitet till flygindustrin.

-Att få AS9100-certifiering är ett enormt steg för vår bearbetningsanläggning i Årjäng och ger oss möjlighet att leverera till den globala flygindustrin, säger Thomas Lindström, Senior Vice President, Head of Business Solutions.

-Certifikatet öppnar upp en fantastisk affärsmöjlighet för oss vid denna anläggning och belyser den höga precisionen och kvaliteten som vi kräver av vår produktion.

HANZAs anläggning i Årjäng började arbeta med gasturbindelar 1995 och använder nu den senaste tekniken och utrustningen för att tillverka specialdelar för gasturbiner som fungerar under höga temperaturer. Med en minimal investering kan anläggningen i Årjäng betjäna flyg- och rymdmarknaden och uppfylla deras stränga krav.

AS9100-certifikatet är upprättat av International Aerospace Quality Group (IAQG), med representanter från flyg-, rymd- och försvarsföretag i Amerika, Asien, Stillahavsområdet och Europa. Det standardiserar krav på kvalitetsstyrningssystem och kan uppnås på alla nivåer i leveranskedjan av organisationer runt om i världen för att förbättra kvaliteten, kostnaden och leveransprestandan, enligt det globala certifieringsorganet, NQA.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT