Hanza Group.

Dec 18, 2020

HANZA bygger ny produktionsanläggning i Estland


Framtiden kräver regionaliserad tillverkning, säger företaget.

HANZA Holding AB (publ) utökar kapaciteten för regional tillverkning i Baltikum och investerar ca. 80 MSEK i en ny produktionsanläggning om drygt 12 000 m2 i Tartu, Estland.

"Vi uppför nu en skräddarsydd fabrik för komplex montering, vilket skapar kapacitet för fortsatt tillväxt och stödjer vår lösning för hållbar produktion", säger HANZAs VD Erik Stenfors.

HANZAs nya anläggning uppförs i direkt anslutning till HANZAs produktionsanläggning för tunnplåtstillverkning. Den totala investeringen uppgår till cirka 80 MSEK och finansieras med en kombination av egna medel och banklån.

”Framtiden kräver regionaliserad tillverkning. Med den nya anläggningen står vi redo för avsevärt ökade volymer från både nya och befintliga kunder”, säger Emöke Sogenbits, VD för HANZAs tillverkningskluster i Baltikum. ”Tillverkning i vårt kluster minskar också koldioxidavtrycket genom att vi både tillverkar delar och monterar dem på samma plats”, fortsätter Emöke Sogenbits, som vunnit flera priser för sitt framgångsrika arbete inom tillverkningsindustrin.

Arbetet med den nya byggnaden inleds omgående och invigningen är planerad att äga rum under det första kvartalet 2022. För komplex montering använder HANZA i dag mindre, hyrda lokaler som kommer att avträdas. HANZA avser även att utöka maskinparken i Tartu och lokalerna för tunnplåtsverksamheten och har förvärvat mark i anslutning till den befintliga fabriken.

"Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder och vårt HANZA-team ett utvecklat tillverkningskluster där vi fortsätter att samla avancerad teknik, expertis och konsulttjänster under ett tak", säger Emöke Sogenbits.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT