Försäljningschef Anders Ernér och vd Magnus Chronholm. Foto: Lichron.

Feb 14, 2020

De ska sälja koreanska cobots på den svenska marknaden


Lichron har inlett samarbete med robottillverkaren Hanwhas och visar dem på plats i utställningshallen i Skövde.

Lichron AB har nyligen inlett ett samarbete med koreanska Hanwha Robotics och representerar sedan en tid tillbaka Hanwhas kollaborativa robotar på den svenska marknaden.

Som ett resultat av samarbetet med Hanwha tillhandahåller Lichron i Sverige: distribution, implementering, teknisk support, service, utbildning, konsultation och applikationer för hela familjen av HCR-robotar.

Hanwha Robotics är en del av den stora industrikoncernen Hanwha med 58.000 anställda som finns med på listan av världens största företag GLOBAL 500.

Förutom tillverkning av robotar, verkar företaget inom rymd-, flyg-, och finanssektorn. Samtidigt har erfarenheter från den högteknologiska delen lett till skapandet av robotarna i HCR-familjen. Roboten är en mycket innovativ produkt anpassad för kontinuerlig drift vid industriella förhållanden under dygnets alla timmar (24/7/365). Med dessa kollaborativa robotar blir automatisering och robotisering tillgänglig för svenska företag i alla storlekar.

Hanwhas robotar kan appliceras i många industrier med en spännvidd från bil- och elektronikindustri till process och medicinindustri.

Hanwha erbjuder en rad kollaborativa robotar i HCR-serien, vilket är en serie med kvalitetsrobotar med slimmad gjuten aluminiumkropp, den största (HCR-12) lyfter 12Kg och når 1300mm. Den minsta lyfter 3 Kg på 630 mm räckvidd. Hanwharobotarna är enkla att installera och erbjuder en enkel hantering med ett användarvänligt grafiskt gränssnitt.

Robotens interfacekoppling byggs så att man enkelt kan flytta roboten till annan maskin.

Hanwha Robotics har fått en flygande start i Europa med sitt nyöppnade Europakontor i Frankfurt som innehåller både support, reservdelar och lager för snabba leveranser.

Ett flertal Hanwha robotar med tillbehör finns i Lichrons utställningshall i Skövde. Där finns möjlighet för kunder att komma och känna på roboten och diskutera lösningar. Sedan en tid tillbaka är kontrakt med leverantörer för tillbehör och gripdon upprättade.

En komplett maskincell Hyundai-Wia F400 med Hanwhas 12 Kilos robot som förbereds för leverans till Hitab i Karlskoga.

Lichron har genom sitt tekniska gymnasium stora utbildningslokaler att tillgå för robotens grundutbildning.

-Vi bygger upp ett Tekniskt Center med tillbehör för Hanwhas kollaborativa robotar, säger VD Magnus Chronholm.

-Vi funderar även på att utöka verksamheten med någon integratör för att få större geografisk täckning på Hanwhas robotar.

Lichron har fått en bra start utan att nämnvärt ha marknadsfört produkten, det är ett stort sug på automation i marknaden nu och framöver. För närvarande gör Lichron all integration själva, alternativt så bygger kunden sin egen robotcell.

Hanwhas kollaborativa robotar kommer att visas upp i Lichrons monter på Elmia Verktygsmaskiner 12-15 Maj i Jönköping. I montern visas robotar som är integrerade tillsammans med CNC-maskiner.

För mer information kontakta Lichron AB 0500-445050, www.lichron.se
 • Apr 8, 2020

  Clemondo tecknar miljonkontrakt

  Affärer Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.
  82
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning

  För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.
  37