Apr 8, 2019

Hand-i-hand med tripods


Med B&Rs safetylösning blir Delta kinematiken säker.

B&R erbjuder nu SafeROBOTICS-funktioner för tripods gällande säker övervakning av alla typer av Delta kinematiska system. Även seriella axlar kan inkluderas i beräkningarna, till exempel då tripods monteras på rörliga plattformar.

Säker robotövervakning genomförs med hjälp av säkerhetsfunktionerna Safely Limited Position, Safely Limited Orientation, Safely Limited Joint Position och Safely Limited Speed. Användaren kan välja att antingen övervaka ”tool center point”, (TCP), enskilda leder eller någon annan punkt på roboten. Det är också möjligt att säkert övervaka flera punkter när det gäller hastighet, rörelse och position. SafeROBOTICS-funktionerna bygger på en generell beskrivning av den kinematiska kedjan där robotens geometriska egenskaper definieras.

Byt ut verktyg utan omprogrammering

Säkerhetsapplikationen kan isoleras från de geometriska definitionerna. Detta gör det möjligt att ändra till ett annat verktyg med en annan kontur utan att behöva påverka själva säkerhetsapplikationen. Detta sparar den tidskrävande processen för omcertifiering. Alla övervakningsfunktioner är proaktiva, vilket gör det möjligt stoppa rörelser vid rätt tillfälle. SafeROBOTICS garanterar att skyddade områden ej kommer till skada.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  9
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  12
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  15