bevi-sorenljunglof-mathiasnilsson

Sören Ljunglöf och Mathias Nilsson. Foto: BEVI.

Nov 21, 2019

Han tar över stafettpinnen för BEVI-gruppen


Nuvarande vd Sören Ljunglöf går i pension.

Mathias Nilsson är utsedd till ny vd för BEVI-gruppen med huvudkontor i Blomstermåla. Han ersätter Sören Ljunglöf som har valt att gå pension från sin industriella arbetsbana i slutet av 2019.

Med ca 90 anställda och en förväntad omsättning på drygt 400 miljoner kronor är BEVI-gruppen ett av Nordens största företag inom elektriska drivsystem och kraftgenerering. Elmotorer är den största produktkategorin.

Under Sörens ledning har BEVI påbörjat ett utvecklingsarbete kring ökad digitalisering och ett tätare samarbete mellan bolagen inom gruppen. Under 2018 lanserades en ny logotyp och en gemensam varumärkesplattform som ett led i detta. BEVI-gruppen ser i år fram emot en kraftig tillväxt och ser positivt på framtiden trots en sviktande konjunktur.

Mathias Nilsson kommer närmast från rollen som vd för Rimaster Electrosystem AB i Rimforsa. Han har tidigare innehaft andra ledande befattningar som vd och produktionschef i en internationell miljö. BEVIs nuvarande vd Sören Ljunglöf kvarstår som styrelseledamot.

-Jag ser fram emot att, tillsammans med BEVIs kunniga medarbetare, ytterligare befästa det gedigna varumärkets position på såväl den nordiska som den allt mer globala marknaden, säger Mathias Nilsson som tillträder sin tjänst under början av 2020.

Styrelseordförande Anders Claeson kommenterar:

-Vi är mycket glada för att det är just Mathias med sin breda erfarenhet i såväl kundrelation, produktion och ledarskap som tar vid ansvaret under den spännande expansionsfas som BEVI befinner sig i.

BEVI grundades 1931 i Blomstermåla och ingår sedan 2010 i Addtech-koncernen. Globalt är företaget verksamt i Sverige (Blomstermåla/Umeå), Danmark, Finland, Norge och Kina.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT