Jonas Bergkvist. Foto: Clockwork.

Aug 20, 2019

Han ska lösa ingenjörsbristen


Det nya affärsområdet blir en viktig kugge för att lösa bristen på mer specialiserade ingenjörer hos Clockworks kunder.

Industriföretag har i många år varit huvudsegmentet bland kunderna för Clockwork Bemanning och Rekrytering. Tillsättning av ingenjörer är därför i sig inget nytt för Clockwork. För att möta behovet på kvalificerad teknisk kompetens satsar Clockwork nu på ett nytt dedikerat affärsområde – Clockwork Engineering.

Skillnaden med det nya affärsområdet är att man nu arbetar mer specialiserat med rekrytering och bemanning av tekniskt utbildade kandidater.

– Digitalisering och ökad automatisering är två av faktorerna som tyder på att trenden med ökad brist på ingenjörer håller i sig. Det är en utmaning som drabbar hela arbetsmarknaden och som vi genom vår satsning på Engineering hoppas bidra till att lösa, berättar Clockworks vd Petter Lundgren.

Clockwork Engineering tog sin början i januari 2019. I samma veva rekryterades Jonas Bergkvist som affärsområdeschef. Jonas har lång erfarenhet av att jobba med såväl teknik som bemanning. Närmast kommer han från Academic Work där han arbetat med just Engineering, men i grund och botten är han maskiningenjör som arbetat med konstruktion på bland annat Scania och Semcon.

– Erfarenheten av att ha jobbat med utveckling och därefter sju år med bemanning och rekrytering har jag stor nytta av i min nuvarande roll. Att förstå vad kunden jobbar med och hur deras produkt ser ut är många gånger avgörande för att vi ska få förtroende och kunna göra en bra leverans, berättar Jonas Bergkvist.

Affärsområdet Engineering blir en viktig kugge för att lösa ingenjörsbristen hos flera av Clockworks kunder. Dessutom är målsättningen också att ta ytterligare ett steg mot att bli en heltäckande leverantör.

­– Med Engineering vill vi bygga ett partnerskap med våra kunder där vi långsiktigt kan förse dem med den kompetens som behövs för att de ska kunna växa, säger Jonas, som sökte sig till Clockwork tack vare en stark innovationsförmåga.

– Jag lockades av att jobba på ett företag med ett starkt renommé och som står för bra kvalitet. Clockwork har också ett stort engagemang i det lokala näringslivet vilket känns viktigt. Det är på många sätt ett spännande och innovativt bolag på stark frammarsch, menar han.

Sedan årsskiftet har Clockwork varit ute hos kunder och på högskolor och universitet för att presentera den nya satsningen på ingenjörskompetens. Responsen har varit positiv från alla håll.

– Många av dagens studenter ser bemanning- och rekryteringsföretag som ett naturligt steg in på arbetsmarknaden. Det blir som ett smörgåsbord som öppnar fler dörrar och dessutom på flera platser i landet, säger Petter Lundgren.

Under hösten arbetar Clockwork vidare med att bygga upp en intern organisation för att ytterligare satsa vidare på att hitta kvalificerade ingenjörer.

– På alla våra kontor i landet har vi i dag minst en person som arbetar tillsammans med Jonas för att paketera vårt erbjudande mot kunder och kandidater. Vår förhoppning är att kunna bidra till att få våra kunders verksamheter att blomstra ännu mer, säger Petter Lundgren. 
 • Aug 10, 2020

  Hexagon genomför förvärv

  Nyheter Förstärker sin portfölj med heltäckande 3D-lösningar för säkerhet.
  68
 • Aug 10, 2020

  AH Automation får ny ägare

  Branschnytt "Rätt positionerade automationsbolag kommer ha synnerligen goda framtidsutsikter," kommenterar tillträdande ordförande.
  345
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT