Urban Hadarsson_och Göran Nyberg. Foto: Olofsfors.

Jan 21, 2021

Han blir vd för anrika Olofsfors


En tungviktare med över 30 års erfarenhet.

Urban Hadarsson, med över 30 år på frontlastartillverkaren Ålö utanför Umeå, tar över efter Göran Nyberg, som varit över 30 år på Olofsfors.

— Med 30 år i företaget lämnar jag över vd-posten. Jag har varit på företaget i drygt 30 år, varav de senaste 6 åren som vd, säger Göran Nyberg, Olofsfors AB.

Olofsfors AB och koncernen P Wikström Jr har under de senaste åren haft en bra tillväxt och behovet av att utveckla bemanningen inom koncernens ledande funktioner har blivit nödvändigt. Därav beslutet att söka en ny vd till Olofsfors. Göran Nyberg går i stället in som vice vd i koncernen där han ska arbeta tillsammans med företagets ägare och koncernens vd Anders Wikström.

— Tanken är att jag ska fokusera på våra andra bolag inom koncernen. Olofsfors AB har haft en fantastisk resa och jag är mycket nöjd över det jag uträttat som vd, säger Göran Nyberg.

Urban Hadarsson blir alltså ny vd för framgångsrika Olofsfors AB, som tillverkar skop-, vägstål och skogsband och som den senaste tiden vunnit utmärkelsen som årets tillverkande industri och bästa internationella tillväxt.

— Jag ser verkligen fram emot att få ta över stafettpinnen efter Göran. Det känns som en stor ära att få ta sig an ett sådant fint bolag, med över 250 år av historia och som fortsatt ligger i framkant, säger Urban Hadarsson.

Urban Hadarsson kommer från ÅLÖ AB, där han arbetat de senaste 32 åren, varav de senaste åren med det övergripande ansvaret för bolagets OEM försäljning, som är den övervägande delen av ÅLÖ:s affärer.

— Jag är självklart ödmjuk inför uppgiften och ser stora möjligheter till en fortsatt stark tillväxt. Jag hoppas kunna bidra med framförallt min erfarenhet av internationell försäljning och marknadsföring, säger Urban Hadarsson.

Urban har genom åren haft olika ledande befattningar inom ÅLÖ-koncernen. Förutom Vice President OEM har han bland annat haft roller som försäljnings- och marknadsdirektör, affärsutvecklingsdirektör, produktledningsdirektör, vd för Alo North America samt diverse andra roller, inom framförallt försäljning och marknad.

— Vi är glada över att Urban nu går in som ny vd. Urbans bakgrund och erfarenhet passar perfekt in i det läge vi är i nu med fortsatta satsningar och investeringar. Urban har ett gediget internationellt marknadskunnande vilket kommer att bidra till att utveckla Olofsfors vidare, säger Göran Nyberg, avgående vd på Olofsfors AB.

Urban tillträdde som vd den 11 januari 2021.

Kvalitet sedan 1762

Bruket i Olofsfors har traditioner som går tillbaka till tiden då Europa industrialiserades. Idag har Olofsfors helautomatiska produktionslinjer för tillverkning av vägstål och skopstål och är världsledande inom skogsbandtillverkning. För att möta framtidens produktionskrav har företaget moderna elektriska ugnar, pressar och svetsautomater samt utrustning för varmformning, stansning, bockning och härdning. 

Läs mer om Olofsfors bruks 250-åriga historia
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT