inzile

Ben van de Geer. Foto: Inzile.

Dec 10, 2019

Han blir teknisk chef på svenska elbilsföretaget


30 års erfarenhet av teknisk utveckling inom europeisk bilindustri för bland annat Volvo, Fiat, Autoliv och Nevs.

Inzile är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar och säljer eldrivna lätta lastbilar (klass N1). Företaget grundades 2012 och har huvudkontor och sin produktionsanläggning i Västervik, Småland.

Företaget har ytterligare två kontor, ett i Göteborg där en stor del av utvecklingsarbetet sker samt ett i Stockholm där företagets sälj- och marknadsavdelning ligger. 

Bolagets team har tillsammans en mycket lång och omfattande erfarenhet av teknisk innovation och utveckling, inte minst inom automotive och specifikt elbilar. Nu förstärker Inzile genom rekryteringen av Ben van de Geer som teknisk chef/CTO med tillträde den 1 januari 2020. 

Ben van de Geer kommer ursprungligen från Nederländerna och har i dryga 30 år arbetat med teknisk utveckling inom europeisk bilindustri för bland annat Volvo, Fiat, Autoliv och Nevs. Förutom det övergripande teknikansvaret på Inzile kommer Ben leda det team som utvecklar nya fordon.  

Ben har under en tvåårsperiod varit knuten till Inzile på konsultbasis och har deltagit i utvecklingen av det första fordonet Pro4 samt även deltagit i planering och färdigställande av den nya fabriken i Västervik.

-Vi är mycket nöjda med att vi har lyckats knyta Ben van de Geer till oss, säger Ragnar Åhgren, VD för Inzile.Ben har en extensiv teknisk erfarenhet inom automotive, främst avseende och elektrifiering av fordon men även inom batteriutveckling. Han kommer vara en stor tillgång för oss, inte minst för framtagandet av nya konkurrenskraftiga produkter. Hans erfarenhet och kunnande rörande bränsleceller är också mycket positivt inför möjliga alternativa lösningar i en nära framtid.   

Ben kommer under de närmaste månaderna även arbeta som tillförordnad produktionschef. 

Inzile PRO4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är en nischmarknad inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag och e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna, samt kommuner och parkförvaltningar. 
 • Aug 10, 2020

  Hexagon genomför förvärv

  Nyheter Förstärker sin portfölj med heltäckande 3D-lösningar för säkerhet.
  68
 • Aug 10, 2020

  AH Automation får ny ägare

  Branschnytt "Rätt positionerade automationsbolag kommer ha synnerligen goda framtidsutsikter," kommenterar tillträdande ordförande.
  345
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT