Viktor Svensson. Foto: ÅF.

Aug 24, 2017

Han blir ny vd för Rejlers


Efter 15 år hos branschkollegan byter han arbetsgivare.

Styrelsen i Rejlers AB har utnämnt Viktor Svensson till ny vd och koncernchef för Rejlers med tillträde senast den 1 mars 2018. Viktor kommer närmast från ÅF där han sedan 15 år tillbaka arbetat i flera olika roller, bland annat som kommunikationschef, försäljningschef och de senaste åren som divisionschef för ÅF Technology. Peter Rejler kommer att föreslås som styrelseordförande i bolaget vid årsstämman 2018.

Viktors uppgift hos Rejlers blir att fortsätta omställningen till en mer effektiv organisation och verksamhet med fokus på att uppnå våra lönsamhets- och tillväxtmål, samt att fokusera på digitalisering och strategiska satsningar som ger oss rätt förutsättningar att stärka vår marknadsposition i Norden. 

Viktor Svensson 
Viktor har framgångsrikt bidragit till ÅFs utveckling de senaste åren genom sina olika roller och har ingått i ÅFs koncernledning sedan 2003. Han är sedan 2015  divisionschef för ÅF Technology med verksamhet inom R&D, kommunikationsteknik och IT. Divisionen omsätter idag cirka 2 miljarder SEK. 

- I Viktor Svensson får Rejlers en vd med en betydande förståelse för Rejlers strategi, våra marknader och våra affärsområden. Viktor har en gedigen erfarenhet och kompetens från teknikkonsultbranschen. Jag är mycket nöjd med att Viktor tar över som vd för Rejlers för att leda vår omställning till en digitaliserad och mer effektiv verksamhet och för att skapa ytterligare värde för våra aktieägare, säger Peter Rejler. 

- Det är med stor energi och entusiasm som jag tar över som vd och koncernchef i Rejlers. Jag ser fram emot att få leda Rejlers in i framtiden på en växande teknikkonsultmarknad i en uppkopplad omvärld, säger Viktor Svensson.

Peter Rejler har under sina 16 år som vd och koncernchef framgångsrikt utvecklat Rejlers till en av Nordens största teknikkonsulter med 2 000 medarbetare i Sverige, Finland och Norge.

Lennart Waldenström, Vice President och Head of Sales & Business and Development Technology på ÅF, är utsedd till tillförordnad divisionschef för ÅF Technology.

ÅF  • Jun 18, 2021

    ABB moderniserar i Grycksbo

    Nyheter Lösningen från ABB optimerar processen och uppfyller senaste kraven inom maskinsäkerhet.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT