Fredrik Gedda. Foto: Svensk Verkstad.

May 17, 2019

Han blir ny vd för DMG MORI Sweden


Efterträder Fredrik Gedda som nu antar nya utmaningar för DMG MORI i USA.

Det är Martin Svärdh, tidigare servicechef, som tar över rollen som VD för DMG MORI Sweden AB och han kommer även att ha övergripande ansvar för den Nordiska organisationen samt Baltikum.

Martin Svärdh blir vd för DMG MORI Sweden.

Martin, som varit en del av företagets ledningsgrupp de senaste 4 åren, är väl insatt i vad positionen innebär och ser fram emot att få ta nästa steg. Förändringen, som trädde i kraft redan den första april i år, kommer från att den tidigare VDn Fredrik Gedda tagit sig an nya utmaningar inom DMG MORI USA och har nu ansvar för den region som kallas USA Central. Därmed flyttar Fredrik med hela sin familj till Chicago.

DMG MORI Sweden har mycket att tacka Fredrik för, inte minst den otroliga resa företaget gjort under de senaste fem åren. Organisationen har gått från att enbart arbeta lokalt på svenska marknaden till en Nordisk organisation med nära 100 kollegor i fyra olika länder som alla arbetar med kunden i fokus och har utvecklats mycket positivt både i försäljningssiffror och lönsamhet. Martin tar över en växande organisation i en spännande fas och siktet är inställt på att utveckla möjligheterna DMG MORI bjuder med sin globala kompetens och göra den ännu mer tillgänglig för kunden på den lokala marknaden.

Rollen som servicechef för DMG MORI i Sverige och Norge, som tidigare var Martins roll, kommer nu att axlas av Joakim Jonasson. Joakim har arbetat som servicetekniker inom företaget de senaste nio åren och bär därmed med sig stor erfarenhet och teknisk kunskap. Joakim för med sig positiv energi och stor drivkraft och DMG MORI ser fram emot att fortsätta resan framåt tillsammans med honom. Företaget har valt att göra Joakims roll mer operativ än servicechefsrollen traditionellt varit vilket kommer leda till att Joakim kan vara närvarande hos kunderna och teknikerna i större utsträckning.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  345
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29