Boliden Garpenberg. Foto: Boliden.

Apr 24, 2018

Han blir ny direktör för Bolidens affärsområde Gruvor


Efterträder Mikael Staffas som den 1 juni 2018 blir VD och koncernchef.

Stefan Romedahl har utsetts till ny direktör för affärsområde Gruvor och han kommer också att ingå i Bolidens koncernledning. Stefan tillträder tjänsten under hösten 2018.

Stefan är Bergsingenjör från Luleå tekniska universitet och har en lång erfarenhet från gruvindustrin. Han är idag direktör för division Norra inom LKAB och har tidigare bland annat varit VD för Zinkgruvan och projektchef för Svensk Kärnbränslehantering (SKB). Stefan har också tidigare arbetat för Boliden, bland annat som gruvchef i Aitik och chef för Tara på Irland.

- Det är mycket glädjande att återigen knyta Stefan till Boliden. Med hans gedigna erfarenhet och kunskap om både branschen i sin helhet och Bolidens verksamhet skapas goda förutsättningar att fortsätta utvecklingen av enheterna på ett långsiktigt konkurrenskraftigt sätt, säger Mikael Staffas, tillträdande vd och koncernchef för Boliden.

Inom affärsområde Gruvor ingår den fulla värdekedjan från prospektering via produktion till efterbehandling. De enheter som idag ingår i affärsområdet är Aitik, Bolidenområdet och Garpenberg i Sverige, Kevitsa och Kylylahti i Finland samt Tara på Irland.

Från och med 1 juni 2018 fram till Stefan Romedahls tillträdande är Pia Lindström tillförordnad direktör för affärsområde Gruvor.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT