Koenigsegg ny designchef

Christian von Koenigsegg och Alexander (Sasha) Selipanov. Foto: Koeningsegg.

Aug 19, 2019

Han blir ny designchef för Koenigsegg


"En dröm som går i uppfyllelse".


Koenigsegg Automotive har utsett Alexander (Sasha) Selipanov till ny designchef.

Sasha, som har en examen från Art Center College of Design i Pasadena, Kalifornien, började sin karriär på Volkswagen 2005. År 2010 gick han kort till Lamborghini, där han bidrog till Lamborghini Huracan.

2014 utnämndes Sasha till chef för exteriördesign, Creative på Bugatti. Han var ansvarig för utsidan av Bugatti Vision Gran Turismo och Bugatti Chiron.

2017 utnämndes Sasha till chef för global avancerad design vid Genesis. Hans team arbetade med nya bilar från Genesis show: Genesis Essentia och Genesis Mint.

Sasha kommer också att fungera som verkställande direktör och chefsdesigner i det nyetablerade RAW Design House i Ängelholm, Sverige. Företaget kommer att erbjuda ett brett spektrum av designtjänster till en utvald grupp av kunder.

-Att vi kan locka talanger som Sasha, visar hur långt Koenigsegg har kommit, säger Christian von Koenigsegg, Koenigseggs grundare och VD. Jag ser fram emot att smälta samman Koenigseggs sätt att utveckla och designa bilar med Sashas erfarenhet och radikala metoder. Jag förväntar mig spektakulära resultat.

Själv säger Sasha Selipanov om sitt nya uppdrag:

-Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har följt Koenigseggs i flera år och har varit ett stort fan av företagets individualism och starka engagemang i innovation. I dagens samhälle är Koenigseggs historia och prestationer helt oöverträffade; Jag är hedrad över att få erbjuda min professionella expertis och min livslånga passion för sportbilar till Koenigsegg.

Sasha börjar på Koenigsegg och RAW Design House i oktober 2019.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT