Fredrik Gustafson. Foto: Saab.

Dec 21, 2018

Han blir ny chef för Saab i Latinamerika


Tillträder 1 januari 2019.

Saab har utsett Fredrik Gustafson till ny chef för marknadsområdet Latin America från 1 januari 2019.  

Fredrik Gustafson är för närvarande marknadsförings- och försäljningschef för den latinamerikanska regionen. I sin nuvarande roll har Fredrik arbetat med att utöka och diversifiera Saabs verksamhet i regionen, och har samtidigt bidragit till att öka medvetenheten om Saab och dess affärsenheter på de latinamerikanska marknaderna.  

Fredrik inledde sin karriär i det svenska flygvapnet 1989 som teknisk officer. Han började arbeta på Saab i Linköping 2000 som chef för utbildningsprogrammet för kunder. Mellan 2006 och 2010 var Fredrik chef för Gripenkampanjerna i Norge och Brasilien, innan han kom till Gripen Regional Export i Latinamerika. 2015 utsågs Fredrik till marknadsförings- och försäljningschef för marknadsområdet Latin America, som är den roll han har för närvarande. 

– Jag ser fram emot att ta mig an den här spännande uppgiften. Under de senaste fem åren har vi lyckats positionera Saab på en rad nya områden i regionen. Jag är säker på att detta bara är början på en framgångsrik resa för Saab i Latinamerika, säger Fredrik Gustafson. 

Den nuvarande chefen för marknadsområdet, Bo Torrestedt, kommer att stanna i Brasilien till slutet av mars för att stötta Fredrik och underlätta övergången till den nya befattningen. Han kommer sedan att återvända till Sverige för att ta sig an nya utmaningar inom Saab.  

Saabs marknadsområde Latin America är en nyckelregion med stor potential för tillväxt och nya partnerskap. De senaste åren har Saab ökat sin närvaro genom att säkra starka och stabila relationer med försvarsmakterna i regionens länder. Företagets arbete med att stödja industriella samarbeten, tekniköverföring och utveckling av lokala industrier samt främjande av ”triple helix” (industri/myndigheter/universitet) ger en stabil bas för fortsatt utveckling av Saabs verksamhet i regionen.  

Saab är närvarande i Latinamerika med en bred portfölj av högteknologiska lösningar och produkter som Gripen, markbaserat luftförsvar, fjärrstyrd flygtrafikledning, C4I, EW (elektronisk krigföring), signaturhantering, sambandssystem, övervakningssystem samt radarsystem.  
 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4