Foto: AH Automation.

May 16, 2019

Han är ny programmeringschef för AH Automation


Stefan Dahlqvist har varit på plats drygt två månader.

– Jag lär mig nytt varje dag och trivs bra, konstaterar han.

Stefan Dahlqvist har arbetat inom automatiseringsindustrin i drygt 20 år, de sex senaste på Callenberg som programmerare och projektledare.

– Jag kände att det var tid för en ny utmaning, motiverar han valet att välja chefsjobbet på AH Automation där han leder och driver arbetet för ett 10-tal programmerare som finns på företagets anläggning i Kungshamn.

– Vi har fokus på standardiseringsarbete, men också att lyfta gruppen som helhet kompetensmässigt. Vi har en bra blandning av erfarna och nya medarbetare men det gäller att alla kan vara en del i att leverera när både vi som grupp och företaget expanderar.

Programmeringsavdelningen arbetar med såväl PLC- som robotprogrammering.

– PLC är området där vi jobbar med datorerna som styr processerna i automatiseringen på exempelvis en linje medan robotprogrammering handlar om att programmera robotar som ska plocka och montera samt Vision-system, som är robotarnas kamerasystem, förklarar Dahlqvist.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385