Anders Bergman, Volvo Car Sverige

Jan 28, 2020

Han är ny medlem i Volvo Car Sveriges företagsledning


Gedigen bakgrund i den svenska bilbranschen

Den 3 februari tillträder Anders Bergman som Operations Director på Volvo Car Sverige. Rollen innebär ett operativt ansvar för den löpande verksamheten.

– Anders Bergman har en gedigen bakgrund i den svenska bilbranschen och med honom på plats får vi de bästa förutsättningarna för att lägga fokus på dagens affärsmöjligheter såväl som framtida strategier, säger Volvo Car Sveriges vd Jon Wakefield.

Anders Bergman kommer närmast från Skoda, där han arbetat som Brand Director i Sverige. Dessförinnan var han vd för Europcar i Sverige.

– Att arbeta för Volvo Cars i Sverige, med den styrka och position som företaget har på hemmamarknaden, är en otrolig chans och utmaning. Jag ser fram emot att ta med mig min erfarenhet och skapa nya framgångar tillsammans med nya kollegor, säger Anders Bergman.
Rollen som Operations Director är ett sätt att förstärka Volvo Cars svenska ledningsgrupp i den spännande förändringsresa som företaget är inne på.
Anders Bergman rapporterar till Jon Wakefield, och han kommer att arbeta direkt med företagets försäljningsdirektör Fredrik Isakson och servicemarknadsdirektör Anna Fagberg med respektive team.

– I sitt tidigare arbete har Anders Bergman visat både en stor analytisk förmåga och handlingskraft. Han kommer att ha ett övergripande ansvar för den dagliga verksamheten samtidigt som jag lägger stort fokus vid hur vi utvecklar affären framåt tillsammans med Svensk Volvohandel. Jag är mycket glad över att Anders vill komma till Volvo Cars och forma framtiden för den svenska marknaden tillsammans med oss, säger Jon Wakefield.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT