Automatisering vid största nudelfabriken i Tyskland, Erfurter Teigwaren GmbH.

Sep 20, 2018

Halvautomatisk logistiklösning när Tysklands största nudelfabrik skruvar upp tempot


Kompaktlager med skyttelsystem ger effektivt platsutnyttjande och ökad säkerhet med automatiserad orderplocktruck.

Jungheinrich bygger ett halvautomatiskt varulager för Tysklands äldsta nudelproducent, Erfurter Teigwaren GmbH. Nya lagerhallen har en längd på 130 meter och en bredd på 55 meter. Där kommer rymmas över 26 000 pallplatser tack vare en lösning med pallskyttlar från Jungheinrich. Logistiken för Erfurter Teigwaren GmbH har skötts av Maintrans Logistik GmbH i åtta år. Tillsammans med intralogistikexperter från Jungheinrich, driver man nu på moderniseringen av lagret på anläggningen. Målet med projektet är att utöka produktion och logistik i Tysklands största nudelfabrik.

Fabriken producerar matvaror dygnet runt, sju dagar i veckan. Idrifttagning av det nya lagret är planerat till oktober i år. En särskild detalj i logistiklösningen är användandet av de automatiserade plocktruckarna Jungheinrich EKS 215a. Helt automatiserade, förarlösa truckar, som har satts att hämta och lämna gods vid ett hyllsystem med totalt sex pallskyttlar, så kallade Jungheinrich Under Pallet Carriers. Skyttlarna kontrolleras helt över WLAN och kommunicerar ständigtmed de automatiserade truckarna.

Genom att implementera denna lagerlösning, kan man markant öka effektiviteten av kompaktlagret med skyttelsystem. De automatiserade truckarna (AGV) styrs av kontrollmjukvara i kombination med ett logistikgränssnitt. Båda utvecklade av Jungheinrich. Mjukvaran översätter informationen för datautbyte mellan truckarna och WMS-systemet (Warehouse Management System).

Detta är även fallet med de manuella truckar som används. Tre skjutstativtruckar av modell Jungheinrich ETV 320 är utrustade med systemet liftNAVIGATION. En halvautomatisk pallhöjdväljare, som gör stapling och lagring på högre höjder betydligt mer effektivt. Jungheinrich ger även full service för hela lagersystemet.
Jungheinrich AG grundades 1953 och är idag en av världens största leverantörer av truckar, ställage och lagerlösningar. Den årliga tillverkningen är över  100 000 truckar. Koncernen har närmare 15 000 anställda totalt och en omsättning på över 3,1 miljarder Euro. Jungheinrich Svenska AB grundades 1958 och är helägt av det tyska moderbolaget. Företaget har ca 160  medarbetare och en årlig omsättning på över 400 miljoner kronor. Besök gärna www.jungheinrich.se för mer information.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT