Bild: Salvagnini.

Nov 18, 2020

Hallströms investerar i panelbockning


Företaget i Nälden är specialiserat på tillverkning av produkter i tunnplåt.

Hallströms grundades 1914 av den unge plåtslagaren Carl Theodor Hallström. Startkapitalet var 15 kronor och en verktygslåda. Tre generationer senare har plåtslageriet utvecklats till en tekniskt avancerad industri med effektiv produktion och konkurrenskraftiga priser. Och företaget finns fortfarande kvar där allt började, i Nälden i hjärtat av Jämtland.

Företagets inriktning är produkter i tunnplåt för komfort och industriventilation.

-Vi levererar ett stort sortiment för de flesta installationsmiljöer och special tillverkar även produkter utifrån kundens önskemål. Produkterna används bland annat inom pappers- och massaindustrin, till bostads- och arbetsplattformar inom off-shore, kemisk industri, läkemedels- och livsmedelsindustrin, idrottsarenor och bostäder. 40 procent av produkterna går på export.

-Nu tar vi steget in i panelbockningen och det självklara valet är marknadsledande Salvagnini med över 43 års erfarenhet där den första panelbocken visades redan 1977, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Valet av maskin blev Salvagninis P1, detta efter en omfattande studie och testbockning hos Salvagnini Scandinavia i Värnamo.

-Här kom vi gemensamt fram till att P1:an är det bästa alternativet för C.Hallströms produktion i Nälden. Merparten av detaljerna är under 1250mm i tunt material och då visade studien och testbockningen att P1:an är den rätta maskinen. Med endast 8m2 i installationsyta är den mycket tacksam att placera i produktionslokalerna.

P1 är på samma sätt som sina större syskon fullt utrustad med ABA, CLA-verktyg, MAC 2.0 och även ett robotinterface som möjliggör en vidare utbyggnad till en fullt robotiserad produktionscell. Offline programmering sker med den nya programmeringsplattformen STREAM.

Maskinen installeras nu i november 2020. P1 likt P2Lean är lite av en ”plugandplay” maskin så inom ett fåtal dagar är maskinen uppe och producerar.

P1Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT