Haldex ModulIT

ModulIT. Foto: Haldex.

Sep 9, 2019

Haldex startar serieproduktion för Mercedes-Benz Unimog


Haldex har framgångsrikt slutfört den gemensamma utvecklingsfasen av skivbromsen Modul tillsammans med Daimler, som är världens största lastbilstillverkare.

Haldex har som del av projektet anpassat ModulT till en av kundens specialfordon och går nu in i serieproduktion för Mercedes-Benz Unimog.

ModulT har utformats som ett komplett produktprogram för både dragbilar och släpvagnar och utökas stegvis med nya versioner. I ena änden av produktprogrammet finns versionen för tunga fordon med 22,5-tums applikationen med ett maximalt bromsmoment på 30 kNm. Alla ModulT-bromsar använder Haldex specialmekanism som ger två viktiga fördelar: omfattande support och enhetligt tryck på bromsbeläggen, samt en viktoptimerad design som inte är ett enda gram tyngre än nödvändigt.

-Att tillsammans anpassa ModulT för Mercedes-Benz Unimog var givande, eftersom det gav Haldex en intressant uppgift ur ett tekniskt perspektiv samtidigt som vi hoppas det banar väg för fler gemensamma projekt framöver, säger Helene Svahn, vd och Koncernchef för Haldex.

-Eftersom vi framgångsrikt har avslutat projektets första fas och anpassat vår senaste och reviderade version av ModulT för lastbilar till Daimlers specialfordon, går vi nu vidare till serieproduktion. ModulT har redan en stark position i segmentet för släpvagnar, varför detta projekt blir en viktig milstolpe som gör att vi kan växa ytterligare inom lastbilssegmentet.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • AC Floby Magnus Johansson Reportage

  Teknikskiftet inom fordonsindustrin

  Man måste välkomna ny teknik och nya utmaningar om man vill finnas kvar, menar Magnus Johansson på Automotive Components Floby AB.
  340
 • EMO Reportage

  Bli smartare i Hannover

  Nu öppnas dörrarna till EMO och i år finns det extra anledning att åka till Hannover.
  161