Apr 29, 2020

Haldex tecknar mångmiljonkontrakt med Wielton-gruppen


Wielton-koncernen tillverkar årligen cirka 16 000 fordon.

Haldex och Wielton-gruppen har ingått ett samarbete innebärande att Haldex utsetts till huvudleverantör av EBS och luftfjädringssystem och ska därmed stödja Wieltonkoncernens europeiska expansion och erbjudande till logistikföretag i hela Europa. Det framgår av ett pressmeddelande.

Parterna har tecknat ett 3-årigt kontrakt inkluderande leverans av EBS och luftfjädringssystem till Wielton Group, som är en av de ledande trailertillverkarna i Europa. Wieltonkoncernen tillverkar årligen cirka 16 000 fordon fördelat mellan en portfölj av varumärken som omfattar Wielton, Polen (8 000 släpvagnar), Fruehauf, Frankrike (5 000 släpvagnar), Lawrence David, Storbritannien (2 500 släpvagnar) och Langendorf, Tyskland, (släpvagnar).

Parterna offentliggör ingen kontraktssumma men uppger ett uppskattat kontraktsvärde på ett tvåsiffrigt belopp i MEUR, vilket innebär att det nuvarande partnerskapet utvidgats avsevärt.

EBS styr bromssystemet elektroniskt och fördelar bromskraften mellan hjulen beroende på hjulens olika behov vilket resulterar i en kortare bromssträcka jämfört med system utan EBS där bromskraften på hjulen alltid är densamma. Kontraktet med Wielton Group är det första som omfattar leverans av EBS 4.0, den nya generationen av elektroniska bromssystem.

-Detta kontrakt ger oss ett utmärkt tillfälle att introducera vår nya EBS 4.0 till hela Wielton-gruppen. Vi ser också en stor potential i att växa inom service- och eftermarknaden i hela Europa, säger Klaus Regenfuss, VP Haldex Trailer Europe.

Produktionsstart planeras till slutet av första kvartalet 2021.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT