Haldex.

Dec 30, 2020

Haldex ändrar i styrelsen


Bidrar med stor erfarenhet inom fordonsindustrin.

Detlef Borghardt och Dzeki Mackinovski valdes, som tidigare kommunicerats, till nya ledamöter i styrelsen på extra bolagsstämma i Haldex AB (publ) som hölls den 29 december 2020. Bolaget återkommer härmed med kompletterande information om de nya ledamöternas tidigare erfarenhet och positioner.

Detlef Borghardt är före detta VD för SAF Holland gruppen, en global leverantör och tillverkare av chassis-relaterade system för släpvagnar och lastbilar. Detlef Borghardt jobbar för närvarande som oberoende rådgivare till fordonsindustrin. Detlef Borghardt har stor erfarenhet av att jobba inom leverantörsledet för kommersiella fordon och släpvagnar och har ett beprövat ledarskap med fokus på kundrelationer och som support till säljorganisation och eftermarknad för att öka både affärsvolym och lönsamhet.

Dzeki Mackinovski har en omfattande kunskap om och erfarenhet av inköp av bromssystem för kommersiella fordon och släpvagnar i olika nyckelregioner. Dzeki Mackinovski jobbar för närvarande som Executive Vice President Global Purchasing hos Kongsberg Automotive Zürich och har tidigare haft positioner som Senior Vice President Global Purchasing hos Knorr-Bremse AG och Vice President Purchasing Projects & Operations Asia Pacific hos Volvo GTT, Shanghai.

För ytterligare information, besök bolagets hemsida, https://www.haldex.com/sv/corporate, eller kontakta:

Helene Svahn, VD & Koncernchef

E-post: katarina.ronne@haldex.com
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT